Για πρώτη φορά Τουρκοκύπριοι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές

Εξι Κύπριοι που μιλούν τουρκικά εξηγούν στα «ΝΕΑ» γιατί κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, στηλιτεύουν την τακτική της Τουρκίας και καταγγέλλουν το κατοχικό καθεστώς.

Τι ξέρει ένας τούρκος στρατηγός από λευκωσιάτικες νύχτες που μυρίζουν γιασεμί;» έγραφε στο βιβλίο του «Η Πατρίδα μου είναι υπό κατοχή» ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρικα», Σενέρ Λεβέντ.

Αλήθεια, μπορεί ένα Γιασεμί να «βγάλει γλώσσα» στο κατοχικό καθεστώς; Να φωνάξει υπέρ της λύσης και να ακουστεί διεθνώς; Ο Σενέρ Λεβέντ λέει ότι μπορεί και με αυτόν τον στόχο δημιουργήθηκε το Κίνημα Γιασεμί, το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με «έξι υποψηφίους, Κυπρίους που μιλούν τουρκικά και είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας» όπως αναφέρει ο ίδιος που είναι και ο επικεφαλής της κίνησης.

Ο Ιμπραχήμ Αζίζ είναι από τους ανθρώπους που το 1974 αποφάσισαν να μείνουν στην ελεύθερη Κύπρο, με αποτέλεσμα να επικηρυχθεί από το ψευδοκράτος. Συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, είναι και αυτός υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Γιασεμί.

Πηγή: tovima.gr