Γιορτάζεται σήμερα “Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα”

19.11.2015

Μέχρι πρόσφατα γιορτάζαμε τη γιορτή της Γυναίκας, για να τιμήσουμε το ρόλο της ως μάνα, μητέρα, εργαζόμενη  και φυσικά πανταχού παρούσας, όπου υπάρχει ανάγκη. Η γυναίκα πάλεψε και σε πολλές περιπτώσεις παλεύει ακόμα να βρει τον ισοδύναμο ρόλο της στην κοινωνία. Μια ισοδυναμία που πολλοί άντρες «ζήλεψαν» και θέλησαν να έχουν κι εκείνοι την δική του εορταστική μέρα, την «Παγκόσμια Ημέρα του άνδρα».

Καθιερώθηκε λοιπόν σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, κάθε χρόνο «Η Παγκόσμια Ημέρα του άνδρα» να γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου, υπενθυμίζοντας τη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό αλλά και τη δημιουργική συμμετοχή του στην οικογένεια, στο γάμο και στη φροντίδα των παιδιών.

Το θέμα του φετινού εορτασμού αγγίζει ένα πολύ σημαντικό παράγοντα προσφοράς του άνδρα και είναι «Δουλεύοντας για την επέκταση των αναπαραγωγικών δυνατοτήτων του άνδρα».

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα (International Men’s Day), της οποίας σύντομα θα γίνει η επίσημη αναγνώρισή της από τον ΟΗΕ, γιορτάστηκε πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του δρος Τζέρομ Τιλακσίνγκ, στις 19 Νοεμβρίου 1999 στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής.

Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι και η καθιέρωση της 19ης Νοεμβρίου ως αργίας για τους άνδρες.  Μέχρι τότε χρόνια πολλά στους απανταχού Άνδρες!