«Γιορτή Προβατίνας 2017» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκαμίνου

Με πολύ κέφι,  κρασί, χορό και τραγούδι διοργανώθηκε  από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Συκαμίνου η «Βραδιά Προβατίνας», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του χωριού.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου κ. Ρούλα Δάβρη, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τη γιορτή. Η κ. Δάβρη στην ομιλία της τόνισε ότι η Γιορτή της Προβατίνας έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι μια ευκαιρία για ένα αντάμωμα που κρατά τις παραδόσεις αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης ανακοίνωσε ότι ο ευεργέτης του Δήμου Ωρωπού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος έκανε δωρεά στο Σύλλογο τα τραπεζοκαθίσματα και τα ηχητικά.

Η βραδιά κύλησε με πολύ κέφι. Μικροί και μεγάλοι στις ψησταριές σε ένα λαϊκό γλέντι με πλούσιο φαγητό, λαχταριστή προβατίνα, που πρόσφεραν τα καταστήματα της περιοχής και άφθονο κρασί Κολιμάτση. Μια υπέροχη βραδιά που σκόρπισε τη διασκέδαση και τη ζωντάνια σε όλο το χωριό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται για μια ακόμα εξαιρετική προσπάθεια των  παιδιών του Συλλόγου,  τα οποία φροντίζουν διαρκώς να διατηρήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου κ. Ρούλα Δάβρη και σε όλα τα μέλη του, για την άριστη διοργάνωση και το αστείρευτο μεράκι που έχουν σε ό,τι κάνουν από καρδιάς.

Στη γιορτή παρέστη ο Αντιδήμαρχος Συκαμίνου κ. Δημήτρης Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Στέργιος γκικάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ωρωπού κ. Ανδριάνα Αλεξανδράτου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συκαμίνου κ. Παναγιώτης Λεμπούσης, ο Τοπικός Σύμβουλος Χαλκουτσίου κ. Νικηταίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΟΣΩ κ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Χαλκουτσίου κ. Κρέμος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Εκάλης  και ο Πρόεδρος Κυνηγών Ωρωπού κ. Βασίλης Γεωργιόπουλος.

.