Γιώργος Γιασημάκης: “Δείξαμε όλοι μαζί ότι μπορούμε πολλά”

Ο Δήμος Ωρωπού βίωσε μια μεγάλη περιβαλλοντική περιπέτεια αλλά κατάφερε να βγει αλώβητος και σε μηδενικό χρόνο να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες επιπτώσεις που προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής και σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε κάτι που φαινόταν αδύνατο και απειλούσε να καταστρέψει την εικόνα της περιοχής μας μέσα στη θερινή περίοδο.
Σε διάστημα λίγων ημερών καθαρίσαμε κάθε σημείο του παραλιακού μετώπου στα διοικητικά όρια του δήμου μας και προχωρήσαμε σε εργαστηριακούς ελέγχους των νερών για να διαπιστωθεί η ποιότητα τους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών .
Έλεγχοι οι οποίοι συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σήμερα παραδίδουμε τις παραλίες μας καθαρές και ασφαλείς.
Ενωμένη η τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Ωρωπού, συγκροτούν μια δύναμη πυρός και εκπληρώνουν κάθε στόχο , κερδίζουν κάθε μάχη στην υπηρεσία των πολιτών.
Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού, την Πολιτική Προστασία και τους Εθελοντές που υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και έδωσαν την μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό μας και συνέβαλαν καταλυτικά να αποδοθεί καθαρή η περιοχή στους δημότες και στους επισκέπτες.
Είναι πρωτοφανής η θετική ανταπόκριση τους σε κάθε κάλεσμα μας και χαρακτηριστικό δείγμα είναι το γεγονός ότι από αύριο η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο θα απομακρύνει όλα τα φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν από τις παραλίες , με 40 νταλίκες.
Δείξαμε όλοι μαζί ότι μπορούμε πολλά.
Δείξαμε ότι ο Ωρωπός έχει περάσει ανεπιστρεπτί σε μια εποχή που διεκδικεί και φέρνει αποτελέσματα.
Σε μια εποχή που σχεδιάζει και υλοποιεί.
Σε μια εποχή διαφάνειας που σέβεται το δημότη και διασφαλίζει την ποιότητα ζωής, τα συμφέροντα και την ασφάλεια του.