Γιώργος Γιασημάκης: “Στις Αφίδνες χρωστάμε πολλά και δεσμεύομαι πως θα γίνουν πολλά”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: «ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ»

Μετά το Συκάμινο, τον Ωρωπό, το Χαλκούτσι, τη Μαλακάσα, το Πολυδένδρι, το Μαρκόπουλο, το Καπανδρίτι, τον Αυλώνα και οι Άφιδνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Γιασημάκη ώστε να συνεχίσει το έργο ανασυγκρότησης του Δήμου Ωρωπού. Στη πολυπληθέστερη συγκέντρωση που έχει γίνει στην πλατεία του χωριού παρουσία όλων των υποψηφίων του Συνδυασμού ο Γιώργος Γιασημάκης έστειλε ένα ακόμα μήνυμα νίκης και μία μεγάλη υπόσχεση προς τις Αφιδνιώτισσες και τους Αφιδνιώτες.

«Δεν θα ωραιοποιήσω τις καταστάσεις και δεν θα σας πω, πράγματα που δεν ισχύουν και δεν είναι αλήθεια. Δεν ήρθα απόψε εδώ με αυτή την διάθεση. Ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, πως ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε, δεν έγινε από σκοπιμότητα. Να σας πω επίσης πως δεσμεύομαι με όλη μου την καρδιά, πως στην πενταετία που έρχεται οι Αφίδνες  και τα προβλήματα τους θα έρθουν σε πρώτο πλάνο,σε πρώτη προτεραιότητα», είπε χωρίς περιστροφές και αφού αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου αλλά και στα χρόνια αιτήματα και εκκρεμείς υποθέσεις που υπήρχαν στοιβαγμένες για χρόνια στα γραφεία των υπηρεσιών αναφέρθηκε στους πολιτικούς αντιπάλους που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα λάσπης και συκοφαντίας προκειμένου να δρέψουν πολιτικά οφέλη στο παρά 5 των εκλογών. Είναι οι ίδιοι που έχουν αλληλομηνυθεί για σύσταση συμμορίας.

Ο ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

«Ο χρήσιμος “μπροστινός” που τον έβαλαν μπροστά οι σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται και θέλουν να βάλουν χέρι το μεγάλο σίγουρο και εξασφαλισμένο έργο που έρχεται και να το διαχειριστούν όπως θέλουν αυτοί, κάνει ότι μπορεί, λέει ότι μπορεί και τάζει ότι μπορεί. Αυτός ο υποψήφιος λοιπόν με απίστευτη ευκολία, μεταμορφώνεται ανάλογα με το χωριό που επισκέπτεται σε ότι θεωρεί πως μπορεί να του φέρει λίγες ψήφους. Στο Μαρκόπουλο έγινε κολυμβητής, στον Αυλώνα έγινε Πασάς, στην Σκάλα Ωρωπού έγινε ειδικός του Στοιχήματος, άσχετα αν μετά το ξέχασε, και στις Αφίδνες έγινε ατρόμητος πυροσβέστης. Όπου βρεθεί τάζει τα πάντα στους πάντες, σχολεία, θέατρα, γεφύρια, γήπεδα, αποχετεύσεις. Απ΄ όλα έχει ο μπαξές, αρκεί να γίνει αρεστός και να κερδίσει ψήφους», είπε ο Γιώργος Γιασημάκης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ωρωπού αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στις Αφίδνες, αλλά και στα όσα περιλαμβάνονται στις προγραμματικές του δεσμεύσεις.

Τα σημαντικότερα έργα που έγιναν:

Επισκευές – αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων Αφιδνών.

Αντικατάσταση αγωγού 8 χιλιομέτρων.

Τοποθετήθηκαν στα αντλιοστάσια νέες δεξαμενές νερού, νέοι πίνακες, νέα αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρογεννήτριες.

Αποκατάσταση οδοστρώματος και βελτιώσεις οδών Αγίας Τριάδας και Ανδρούτσου.

Αντικαταστήσαμε δεκάδες φωτιστικά και κάδους απορριμμάτων.

Προχωρήσαμε και φέραμε σε τελική φάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση έγκρισης.

Εξασφαλίσαμε την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικούγια το Δημοτικό σχολείο που τόσο αναγκαίο είναι για τις Αφίδνες.

Ξεκίνησε η αστική συγκοινωνία μετά από συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών συμβουλίων και της Δημοτικής Αρχής.

Έγιναν ασφαλτοστρώσεις δεκάδων δρόμων και οι οποίες συνεχίζονται σήμερα με ένα δεύτερο πρόγραμμα.

Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ έχει φτάσει ένα βήμα πριν ξεκινήσε το τεράστιο έργο της αποχέτευσης Αφιδνών, Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου ύψους 30 εκ. Ευρώ.

Οι δεσμεύσεις για τη νέα 5ετία σε τοπικό επίπεδο:

Ανάπλαση του πάρκου των Αφιδνών με σκοπό να περιέλθουν στην κατοχή του Δήμου οι εφαπτόμενες ιδιοκτησίες με σκοπό τη δημιουργία πάρκινγκ και Κέντρου Νεότητας.

Χωροθέτηση δεύτερου Κοιμητηρίου.

Προσπάθεια δημιουργίας Αθλητικού Κέντρου στο γήπεδο Αφιδνών.

Αξιοποίηση του παλιού νταμαριού της Αγίας Μαρίνας με σκοπό τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα σημαντικότερα έργα που έγιναν: Επέκταση συνεργασίας με τις εθελοντικές ομάδες ΣΕΑΔ και τη ΜΑΚΙΠ ώστε να ενισχυθεί το πολύτιμο έργο των εθελοντών.

Προσπάθεια παραχώρησης τμήματος του στρατοπέδου Κατσιμηδίου στο Δήμο με σκοπό τη δημιουργία θεματικού δασικού πάρκου.

Πιλοτικό πρόγραμμα τηλεφροντίδας ξεκινώντας εδώ από τις Αφίδνες.

Πάγια οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφίδνες 2000.

Δημιουργία περιβαλλοντικού περιπτέρου στη Λίμνη Μπελέτσι.

Επέκταση και βελτίωση δικτύων οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού.

Αξιοποίηση της κοινοτικής περιουσίας για την επίτευξη αυτών των στόχων.

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ΜΕ 11 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΦΙΔΝΩΝ

Ο Γιώργος Γιασημάκης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η 11 από τους 18 υποψηφίους του συνδυασμού «Προοπτική για τον Ωρωπό» δεν είναι από τις Αφίδνες αλλά από τη Σκάλα Ωρωπού, τα Νέα Παλάτια και το Χαλκούτσι.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ενθουσιώδης ήταν η παρουσίαση των 23 υποψηφίων για το Τοπικό και Δημοτικό Συμβούλιο. Την ομιλία παρακολούθησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και γιατρός των Αφιδνών Σπύρος Καυκόπουλος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ