Γιώργος Γιασημάκης: 30 χρόνια είχε να έρθει πλωτός γερανός στους Αγίους Αποστόλους

Στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της αναβάθμισης, καθαρισμού λειτουργικών βαθών στο αλιευτικό καταφύγιο των Αγίων Αποστόλων Καλάμου που ήταν ένας μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής αλλά και τη τοπικής κοινωνίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Ο δήμαρχος Ωρωπού τόνισε τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου και συγκεκριμένα επί θητειών του νυν προέδρου Μιχάλη Τόλια και του πρώην προέδρου Θεόδωρου Κωστόπουλου, των αντιπροέδρων και των μελών των διοικήσεων.

Ευχαρίστησε επίσης τους αντιδημάρχους Καλάμου, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τόνισε πως το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Αποστόλων είδε πλωτό γερανό μετά από 30 χρόνια.

Επίσης υπενθύμισε πως το έργο ήταν δέσμευση του από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και οι όποιες καθυστερήσεις έγιναν, οφείλονταν στις συνεχείς καταγγελίες που έκανε η αντιπολίτευση και μάλιστα ακόμα και αυτές τις ημέρες που επιχειρούσε ο πλωτός γερανός έγινε καταγγελία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για πρόκληση θορύβου τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οι εργασίες του πλωτού γερανού ολοκληρώθηκαν και το λιμάνι είναι πλέον λειτουργικό και ασφαλές για αλιευτικά και τουριστικά σκάφη. Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του εντός της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος είπε πως σειρά παίρνει το αλιευτικό καταφύγιο Χαλκουτσίου.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Αποστόλων: