Γιώργος Λιθαδιώτης: Ο Αυτοδιοικητικός που τιμά στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των συγχωριανών του

Ακούραστος. Πάντα πρώτος. Πάντα πρόθυμος να προσφέρει. Δίπλα στον πολίτη την ώρα που τον χρειάζεται. Η επιτομή του Αυτοδιοικητικού που τιμά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του προς το πρόσωπό του.

Ο Γιώργος Λιθαδιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκουτσίου,  αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Καλός οικογενειάρχης, εργατικός, προσφιλής με όλους, δίνει τη μάχη καθημερινά για τον τόπο του. Πασχίζει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των συγχωριανών του. Μέρα νύχτα στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπου τον χρειαστεί η Δημοτική Αρχή, οι πολίτες του Χαλκουτσίου, ο Ωρωπός.

Πέρυσι στην μεγάλη πυρκαγιά του Καλάμου ήταν από τους πρώτους που ρίχτηκαν στη μάχη κατά της φωτιάς. Αυτός, που μαζί με τον Γιώργο Προκάκη έδωσαν σκληρή  ολονύχτια μάχη για να σώσουν το μοναστήρι του Αγίου Συμεών όταν το είχαν κυκλώσει οι φλόγες απειλητικά. Και το έσωσαν. Πρώτος και στη φωτιά, πρόσφατα, στην Αγία Τριάδα,  στον Αυλώνα. Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πυρασφάλειας του Δήμου Ωρωπού.

Πρώτος και στις αποψιλώσεις σε όλη την Κοινότητα Χαλκουτσίου. Στον καθαρισμό και ευπρεπισμό των ακτών. Να συντηρήσει τις υποδομές της Κοινότητας, ακόμα και με δικά του μέσα και εργαλεία. Τρέχει να βρεθεί δίπλα σε όποιον έχει την ανάγκη στήριξης, διευκόλυνσης, βοήθειας.

Πρωτοστατεί στην οργάνωση σε κάθε εκδήλωση του Δήμου Ωρωπού. Είναι η ψυχή, το άγρυπνο μάτι, ο ακούραστος πρόεδρος που θέλει όλα να γίνονται τέλεια. Ακόμα και εθελοντής γίνεται. Αρκεί να προσφέρει. Να είναι χρήσιμος.

   

Ο Γιώργος μπορεί να μην είναι εκδηλωτικός, αλλά έχει γνώση και άποψη για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο και την εκφράζει ανοιχτά. Αναζητά την συναίνεση για να βρεθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και τα βάζει με όσους τορπιλίζουν κάθε τι το θετικό που γίνεται στον τόπου του, μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Δεν έχει καλές σχέσεις με τις καρέκλες και τους επαίνους. Προτιμά την αφάνεια και την ανιδιοτελή συνεισφορά στο συνάνθρωπο. Ένα πραγματικό «πολυεργαλείο» για κάθε Δημοτική Αρχή. Ένα παιδί διαμάντι, σεμνό που στόχο έχει να δει το Χαλκούτσι και τον Ωρωπό να αλλάζουν και να προοδεύουν για να μπορούν οι νεότεροι να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ο Γιώργος Λιθαδιώτης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκουτσίου, ξέρει να εκτιμά και να σέβεται την προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο Χαλκούτσι, για αυτό και όλοι τον αγαπούν και αναζητούν τη συνδρομή του σε κάθε πρόβλημά τους.

Ζει για το δικό του όραμα που είναι ο τόπος του να γίνει σημείο αναφοράς στο Δήμο Ωρωπού. Χρειάζεται όμως να γίνουν πολλά ακόμα και πιστεύει ότι θα γίνουν, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή, υπό τον Θωμά Ρούσση, μπορεί να πετύχει πολλά και σημαντικά.