Γιώργος Χωραφάς: Δεν ξεμεθούσα ποτέ, μέχρι που το σώμα είπε δεν μπορώ

Η εκ βαθέων εξομολόγηση του ηθοποιού για την άγρια και έξαλλη εφηβεία του, τις ουσίες και το αλκοόλ.

Στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Χωραφάς, με αφορμή την ιδιαίτερη συναυλία-παράσταση «Συμφωνικός Ρωμαίος & Ιουλιέτα» που θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Στη συγκεκριμένη παράσταση, ο διεθνής θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός θα απαγγείλει επί σκηνής αποσπάσματα από τα μνημειώδη θεατρικά κείμενα που συνδέονται με έργα των Tchaikovsky, Prokofiev και Rachmaninoff.

Εκτός από την ιδιαίτερη αυτή παράσταση, ο Γιώργος Χωραφάς έκανε μια εξομολόγηση για τη ζωή του και μίλησε ανοιχτά για την άσταση και έξαλλη εφηβεία του, τις εξαρτήσεις και την ολική επαναφορά του όταν «το σώμα είπε δεν μπορώ».

«Ο Μάης του ’68 ήταν καθοριστικός στη ζωή μου. Ήμουν 15 χρονών και πραγματικά μέχρι τότε είχαμε πολλή καταπίεση στο σχολείο και γενικά, όλος ο τρόπος ζωής της Γαλλίας. 

Ξαφνικά ο Μάης του ’68 ήρθε σαν μια βόμβα. Πριν δεν με αφήνανε να βγω αργά το βράδυ. Μετά το Μάη του ’68 έφυγα και πήγα στην Αγγλία χωρίς να ζητήσω τίποτα. Άφησα ένα γράμμα και είπα μην ανησυχείτε κι έφυγα στην Αγγλία για να βρω μια κοπέλα που είχα γνωρίσει. 

Ήταν όλα πιο απελευθερωμένα τότε. Ότι μπορείς να φανταστείς.

Δοκίμασα τα πάντα, καταστάσεις, κοινόβια, lsd και… διάφορες ουσίες. Πάντα όμως κάτι με κράταγε γιατί αυτό που είναι πιο σημαντικό σε μένα είναι η ανεξαρτησία.

Δεν εξαρτήθηκα ποτέ από αυτά. Είχα τον έλεγχο. 

Φοβήθηκα, υπήρχαν εμπειρίες πολύ ανησυχητικές. Μπορώ να πω ότι πέρασα πολύ καιρό μεθυσμένος χωρίς να ξεμεθάω ποτέ, μέχρι που το σώμα είπε δεν μπορώ».

Όσο για την “Πολίτικη κουζίνα” είπε: 

«Τη θυμάμαι και πώς να μη τη θυμάμαι αφού πάντα μου τη θυμίζουν. Χθες με πλησίασε στο σούπερ μάρκετ μια κυρία και μου είπε “είμαι από το Αζερμπαϊτζάν και κάθε φορά που βλέπω την ταινία κλαίω”. Όχι μόνο Έλληνες που είναι από την Πόλη. Αγγίζει κόσμο γιατί σήμερα πολύς κόσμος είναι πρόσφυγας», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χωραφάς.

Ο Γιώργος Χωραφάς με τη σύζυγό του,Rosalie
Ο Γιώργος Χωραφάς με τη σύζυγό του,Rosalie

 

Ο Γιώργος Χωραφάς με τη σύζυγό του,Ροζαλί & την κόρη του Ζωή Χωραφά
Ο Γιώργος Χωραφάς με τη σύζυγό του, Ροζαλί & την κόρη του Ζωή Χωραφά

Κεντρική φωτο: ndp

thetoc.gr