Γκιούλμπασι-Χοιρινό με κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα

 

ΥΛΙΚΑ

•  2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρό χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο στη μέση)
•  1/2 κιλού κεφαλοτύρι γλυκό, σε μακρόστενες φέτες
•  10 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
•  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•  1 κουταλιά ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να ετοιμάσει το κρέας για τύλιγμα. Απλώστε τον στον πάγκο εργασίας και τοποθετήστε επάνω τις φέτες τυριού και τα σκόρδα.

Πασπαλίστε με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη και τυλίξτε το σφιχτά σε ρολό.

Τυλίξτε το ρολό πρώτα σε διπλή λαδόκολλα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το σε ταψί και ψήστε το στους 160 βαθμούς Κελσίου, 5 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσει.

Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο, κομμένο σε φέτες, συνοδεύοντάς το με φρέσκα λαχανικά βρασμένα και σοταρισμένα ή πατάτες φούρνου λεμονάτες.

Καλή επιτυχία.