Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ασωπίας: Το ταξίδι στην Λέριδα της Ισπανίας που… δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε το ταξίδι μας στην Λέριδα της Ισπανίας  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχουμε, καθώς θέλαμε να παρουσιάσουμε τις εργασίες που με κόπο είχαμε ετοιμάσει, να συναντήσουμε τους φίλους που είχαμε κάνει από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της χώρας από κοντά! Δυστυχώς, η «λαίλαπα» του Κορονοϊού μας πρόλαβε!

Μόλις την παραμονή της αναχώρησής μας τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας εξέδωσαν ανακοίνωση απαγόρευσης των εκπαιδευτικών ταξιδιών. Η απογοήτευσή μας ήταν μεγάλη διότι μονάχα εμείς οι Έλληνες θα απουσιάζαμε! Όντως, η συνάντηση στην Ισπανία έγινε όπως ήταν προγραμματισμένη από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου με την συμμετοχή των Ισπανών, Γάλλων, Εσθονών και Τούρκων εταίρων! Εμείς συμμετείχαμε μέσω τηλεδιάσκεψης στην διάρκεια της οποίας συνομιλήσαμε με τους εταίρους μας και παρουσιάσαμε τις εργασίες μας.

Στο μεταξύ, οι εταίροι μας στην Ισπανία συνέχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες: το θέμα της συνάντησης ήταν «Τα αρχιτεκτονικά θαύματα» των συμμετεχόντων χωρών. Οι μαθητές συμπλήρωσαν με υλικό που αφορά την αρχιτεκτονική κληρονομιά το ονλάιν παιχνίδι, τον χάρτη, το Πολιτιστικό Ημερολόγιο, έφτιαξαν αφίσα για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και το Ηλεκτρονικό Περιοδικό της συνάντησης.

Επίσης επισκέφθηκαν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στα Πυρηναία, μαγείρεψαν και γεύτηκαν ισπανικές σπεσιαλιτέ, έμαθαν ισπανικούς χορούς, παρακολούθησαν μαθήματα στο Ισπανικό σχολείο και παρουσίασαν το πρόγραμμά μας στις δημοτικές αρχές της πόλης. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για να δείτε το περιεχόμενο και τα τελικά προϊόντα του προγράμματός μας «Η παλέτα των Πολιτισμών μας», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://coperasmus1921.wixsite.com/website

Η ομάδα Εrasmus
του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ασωπίας