Γυναίκα κατέγραψε κατά λάθος πνιγμό 26χρονου σε καταρράκτες 

Η 24χρονη Anneka Bading δεν μπορούσε να φανταστεί τι συνέβαινε λίγα μέτρα μακριά της ενώ κολυμπούσε σε καταρράκτη στον ποταμό MacKenzie.

Η Anneka Bading τραβούσε με GoPro κάμερα τις ανέμελες στιγμές με φίλους της τη στιγμή που λίγα μέτρα μακριά πνιγόταν Ταϊβανός υπήκοος και προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τον σώσουν οι φίλοι του.

Ήταν στο νερό όταν ο 28χρονος από την Ταϊβάν γλίστρησε και έπεσε στο νερό.

Οι φίλοι του φαίνονται στα βράχια κοντά στον καταρράκτη να προσπαθούν απεγνωσμένα να τον σώσουν.

Η σορός του ανασύρθηκε το πρωί της επόμενης μέρας.

Η Anneka κολυμπούσε με δύο φίλες της όταν είδε τον άτυχο άντρα να κάθεται με τρεις φίλους του σε βράχο κοντά στον καταρράκτη.

Δευτερόλεπτα αργότερα άκουσε τους φίλους του να ουρλιάζουν και να δείχνουν στο νερό.

Η μαρτυρία «Σε εκείνο το σημείο δεν είχαμε ιδέα τι συμβαίνει. Σκεφτήκαμε ότι κάποιο ζώο βρισκόταν στο νερό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Συνέχιζαν να ουρλιάζουν και να δείχνουν».

Μόνο όταν μια από τις φίλες του πήρε το GoPro stick της συνειδητοποίησε ότι κάποιος πνιγόταν. Προσπάθησαν να σημάνουν συναγερμό ειδοποιώντας τις αρχές. «Βγήκα από το νερό και προσπάθησα να καλέσω τις αρχές. Δεν ήταν κανείς σε υπηρεσία. Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τους φίλους του. Έτρεμαν τα πόδια μου όταν κατάλαβα τι συνέβαινε αλλά κανείς δεν ήξερε τι να κάνει».

Περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονταν στον καταρράκτη εκείνη την ώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ναυαγοσώστη που πήδηξε στο νερό. Η 24χρονη, που δήλωσε ότι δεν πρόσεξε τις προειδοποιητικές πινακίδες, κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια μόνο αφού έτρεξε για ένα χιλιόμετρο στο πάρκινγκ και οδήγησε για 10 λεπτά.

Ο πνιγμός φαίνεται στο βάθος δεξιά στην φωτογραφία

[dailymail] [newsit]