Γ. Βλάχος: Αντίθετος στο ντιμπέιτ των υποψηφίων της Ν.Δ.

2.11.2015

Αντίθετος σε ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ. Γ. Βλάχος μιλώντας στο ΣΚΑΙ

Ο κ. Βλάχος «Από μόνη της αυτή η διαδικασία σημαίνει μία αντιπαράθεση. Νομίζω ότι δεν ωφελεί κανέναν, αντίθετα θα έλεγα ότι δημιουργεί ρήγματα τα οποία δύσκολα θεραπεύονται.

Ο Μεϊμαράκης αποφάσισε -και κατά τη γνώμη μου δικαίως- να μη συμμετέχει σε μία τέτοια δημόσια αντιπαράθεση, γιατί η σκέψη του περισσότερο είναι τι θα γίνει από τις 23 και μετά και πρέπει το κόμμα  την επόμενη ημέρα να βρει το βηματισμό του και να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία.

Θεωρώ ότι κάνει πολύ καλά και δεν συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του ψυχοφθόρου κλίματος. Με αυτήν τη στάση υπηρετεί το ρόλο του που είναι του εγγυητή της ενότητας».

Ο κ. Βλάχος πρόσθεσε ότι «Ο Μεϊμαράκης περιοδεύει σε όλη την  Ελλάδα, επικοινωνεί με πολίτες και εκεί λέει πολύ ξεκάθαρα τον πολιτικό του λόγο και δίνει το πολιτικό στίγμα της δικής του υποψηφιότητας. Άρα γίνεται, αλλά γίνεται σε τοπικό επίπεδο βήμα – βήμα και όχι δημόσια μέσα από ένα ντιμπέιτ με επικοινωνιακούς κανόνες.

Δεν υπάρχει ν/σ που να μην τοποθετείται ο Μεϊμαράκης  απέναντι στην κυβέρνηση, που δίνει πολιτικό στίγμα, άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει νεοδημοκράτης που δεν ξέρει τι πιστεύει ο Μεϊμαράκης.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούμε αυτό να το μετατρέψουμε σε μια γκρίνια και μια εσωστρέφεια κάνουν λάθος και θα πω ότι μάλλον εισπράττουν κακά αποτελέσματα από τις μετρήσεις και θέλουν να δημιουργήσουν αναστάτωση, αλλά δεν κάνει καλό στο κόμμα και τελικά στους εαυτούς τους. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα (για διάσπαση) γιατί βλέπω ένα κλίμα μέσα στη ΝΔ αρκετά ενωτικό».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη ο κ. Βλάχος είπε ότι « Άκουσα να μιλάει ότι ο πρόεδρος κάνει κατάχρηση του θεσμικού του ρόλου. Είναι κατάχρηση να πάει να μιλήσει στη βουλή στα ν/σ; Μα αυτό το δικαίωμα το έχει και ο Μητσοτάκης και  ο Γεωργιάδης που είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Δεν τους το στέρησε κανείς. Αν αυτοί θέλουν να γυρίζουν σε περιοδείες είναι δική τους επιλογή και δεν τους φταίει κανένα».

Αυτό το επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι «Αν ο Μεϊμαράκης ήθελε να καταπατήσει το θεσμικό του ρόλο προχθές που είχε στη βουλή συζήτηση στην ώρα του Πρωθυπουργού δεν θα πήγαινε ο Κουμουτσάκος, θα πήγαινε ο Μεϊμαράκης. Αν ήθελε να καταστρατηγήσει το ρόλο του θα άλλαζε όλα τα στελέχη –που έχει αυτό το δικαίωμα- ενώ δεν πείραξε κανέναν που βρήκε σε όλες τις θέσεις και στους μηχανισμούς του κόμματος. Άρα θεωρώ ότι είναι πολύ προσεκτικός και ισορροπεί μεταξύ του δικού του ρόλου δηλαδή αυτού του υπηρεσιακού προέδρου και ταυτόχρονα υποψήφιος».