Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε «αχταρμά» – Β. Οικονόμου: Η Ν.Δ. δεν συναινεί στην καταστροφή

5.1.2016

Τεράστια θα είναι η κοινωνική κατακραυγή για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα προκύψει από το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό,  τόνισε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον Αντ1 επισήμανε ότι είναι κρίμα για τους Έλληνες που έπεσαν θύματα κατ’ εξακολούθηση απάτης από την κυβέρνηση και τόνισε με έμφαση τα ζητήματα της επαναφοράς της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος – η οποία βαφτίζεται ρήτρα βιωσιμότητας – αλλά και της ενοποίησης των Ταμείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα κάνουν έναν αχταρμά».

Ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Βασίλης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία για τον λαό μας και την πατρίδα μας» και κατήγγειλε  «υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, αυξήσεις εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων αλλά και τα “τρικ” μετάθεσης του πετσοκόμματος των υφιστάμενων κυρίων συντάξεων για τον επόμενο υπουργό (αφού τού πετάνε την καυτή πατάτα), μαζί με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, χωρίς την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών».