Γ. Γιασημάκης: Ο Ρούσσης δεν παραχωρεί τα νέα ιατρεία Σκάλας Ωρωπού γιατί δεν επιθυμεί την παρουσία μου

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκης κατά του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε, την Κυριακή 12  Φεβρουαρίου, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, για την καθυστέρηση παράδοσης του νέου κτιρίου των Τοπικών Ιατρείων ΠΕΔΥ Σκάλας Ωρωπού.

Ο κ. Γιασημάκης επιχείρησε να αποδομήσει «το όραμα Ρούσση για την υγεία» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και  τα έωλα επιχειρήματα της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ωρωπού, η οποία έκανε λόγο για «προσπάθεια  οικειοποίησης του έργου» από τον επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας»  αναφέροντας  ότι «έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ανοχής, θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό της μικροπολιτικής, που τόσο καλά ξέρει να ασκεί».

Ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» από την πλευρά του έκανε λόγο «για μια Δημοτική Αρχή η οποία πετάει λάσπη, την χαρακτηρίζει αλαζονεία και το μόνο που ξέρει είναι να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις και να ξοδεύει εκατ. ευρώ  για μελέτες και  πανηγυράκια. Μια πολιτική που θυμίζει τη δεκαετία του ΄60».

Ο κ. Γιασημάκης έκανε μια ιστορική αναδρομή παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα για τις κτιριακές υποδομές στον τομέα Υγείας στο Δήμο Ωρωπού από το 2014, που ανέλαβε Διευθυντής, στα τότε ιατρεία του ΙΚΑ, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και υπολειτουργούσαν, μέχρι την ανακατασκευή του κτιρίου και  την επικείμενη μετεγκατάσταση των Τοπικών Ιατρείων ΠΕΔΥ Σκάλας Ωρωπού, λέγοντας ότι «είναι ένα έργο προσφορά σε όλους τους δημότες, μετά την ευγενική χορηγία του εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνου και δεν μπορεί να το καπηλευτεί κανείς».

Υποστήριξε ότι «η αλαζονεία, το ψέμα και η απροθυμία του κ. Ρούσση να παραδώσει το κτίριο για την μετεγκατάσταση των ιατρείων  τα οποία έχουν αποπερατωθεί από τον περασμένο Ιούνιο αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας».

Επεσήμανε ότι με δική του πρωτοβουλία το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου ήρθε, εκτάκτως, προς συζήτηση στο Δ.Σ. στις 29/11/2016, όπου έγινε  το δεκτό το αίτημα της άμεσης παραχώρησης του στο υπουργείο Υγείας, αλλά ο Δήμαρχος ανακάλυψε στις 26/1/2017 ότι το κτίριο δεν διαθέτει πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων λέγοντας ότι «στην ουσία ο κ. Ρούσσης δεν παραχωρεί το κτίριο γιατί θέλει να με εκδικηθεί προσωπικά και να με αναγκάσει να αποχωρήσω από τα ιατρεία της Σκάλας Ωρωπού  εξαιτίας του δελτίου Τύπου που είχα εκδώσει ζητώντας του να παραιτηθεί από Δήμαρχος όταν, πρωτοδίκως, είχε καταδικαστεί για τα απόβλητα στο Συκάμινο και ακολούθως αθωώθηκε, έχοντας μάλιστα τη στήριξη και δύο ατόμων από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου που δεν επιθυμούν την λειτουργία των νέων ιατρείων στη Σκάλα Ωρωπού». Αρνήθηκε, πάντως, να τα κατονομάσει λέγοντας ότι είναι γνωστά και «λειτουργούν για προσωπικά συμφέροντα»

Ο κ. Γιασημάκης τόνισε ότι «δεν επιθυμώ να πάρω τη δόξα κανενός. Θέλω να είμαι χρήσιμος στον τόπο». Ταυτόχρονα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός  ότι «την περίοδο αυτή γίνεται από το υπουργείο Υγείας ο σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και με αυτή την καθυστέρηση του κ. Ρούσση, ο Δήμος Ωρωπού κινδυνεύει να χάσει την μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσει τις υποδομές υγείας σε κτιριακό επίπεδο, ενώ χάνεται και η ευκαιρία να επανδρωθεί η νέα μονάδα με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

Επεσήμανε ότι το όραμα του κ. Ρούσση για την Υγεία σε κτιριακές υποδομές στη Σκάλα Ωρωπού ήταν 120 τετραγωνικά για 100-120 χιλιάδες κατοίκους, με την τοποθέτηση μάλιστα και προκατασκευασμένοι οικίσκου 36 τμ,  ενώ ο δικός του στόχος είναι να δημιουργηθεί τελικά «ένα Πολυδύναμο Πολυιατρείο, πλήρως εξοπλισμένο το οποίο  να λειτουργεί, επαρκώς, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με εφημερίες».

Υποστήριξε ότι ο Δήμαρχος οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση του κτιρίου γιατί τα νέα ιατρεία μπορούν να λειτουργήσουν με το υπάρχον εξοπλισμό ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να αντικατασταθεί όταν ο κ Μαρτίνος θα δωρίσει τον καινούργιο.

Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Γαβριήλ, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Πολιτών» κ. Π. Χασιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ .Αρμυριώτης, Π. Πέππας και Αγγ. Χατζιηωάννου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ωρωπού κ. Β. Ηλιάσκος,  ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Καμπιώτης, το Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ κ. Δ. Κιούσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Θ. Γιουρούκος αλλά και απλοί πολίτες.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο κ. Ανδρέας Μπαλόκας.