Γ. Γιασημάκης: Χαμηλά τα κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Ωρωπού

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2021 απάντησε σε ανακοίνωση – ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και ιατρού Σπυρίδωνα Καυκόπουλου σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων covid-19 που έχει εβδομαδιαία ο Δήμος Ωρωπού σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΔΥ αλλά και για το τι έχει πράξει η Δημοτική Αρχή σχετικά με την προμήθεια απινιδωτών με τους οποίους θα εξοπλιστούν υπηρεσίες και δομές του Δήμου Ωρωπού.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού απάντησε και στα δύο ερωτήματα και τόνισε για τη δικαίωση της δύσκολης απόφασης που έλαβε η Δημοτική Αρχή στα μέσα Ιουλίου του 2021 για να ματαιώσει τις εκδηλώσεις που θα είχαν μεγάλη συγκέντρωση πολιτών με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας.

Η απάντηση του Γιώργου Γιασημάκη:

«Τα θέματα που έθιξε ο κύριος Καυκόπουλος είναι πολύ σημαντικά. Σε ότι αφορά τον covid-19: Θέλω να ενημερώσω πως όταν σταματήσαμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις παραμονή του Προφήτη Ηλία που δεν κάναμε το πανηγύρι τον Ιούλιο του 2021 είχαμε εβδομαδιαίως 123 κρούσματα covid-19 στο Δήμο μας.

Μετέπειτα κι ενώ Πανελλαδικά υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων κι έχουν φτάσει σήμερα στις 8.500 στο Δήμο Ωρωπού είχαμε μείωση. Το 123 έγινε 20-22 κρούσματα εβδομαδιαίως στο Δήμο μας και εδώ και δύο εβδομάδες έχουν σταθεροποιηθεί στα 40 με 42 την εβδομάδα.

Αυτό δε σημαίνει κάτι. Είδαμε πόσο γρήγορα και ξαφνικά από τα 2.000 κρούσματα φτάσαμε στις 8.500. Δε σημαίνει πως επειδή είμαστε τώρα χαμηλά στα κρούσματα στον Ωρωπό πρέπει να εφησυχάσουμε.

Όπως γνωρίζετε κύριε Καυκόπουλε και με την ιδιότητα σας ως γιατρός: Το 42 της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου μπορεί να γίνει 142 την προσεχή Δευτέρα και να έχουμε ραγδαία εξάπλωση. Αυτό που πρέπει είναι να πούμε στον κόσμο να προσέχει, να φοράει τη μάσκα του και να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν.

Ακόμα και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Αυτά είναι τα μοναδικά μας όπλα έναντι της πανδημίας. Για να αποφύγουμε τα χειρότερα και να κάνουμε καλά Χριστούγεννα.

Όσο για τους απινιδωτές σας ενημερώνω κύριε Καυκόπουλε πως ο Δήμος μας μετά από ενέργειες του προμηθεύτηκε και παρέλαβε απινιδωτές. Μέχρι την Παρασκευή 12/11 ή το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν στις υπηρεσίες του Δήμου που πρέπει να έχουν απινιδωτή. Σας ευχαριστώ πολύ.»