Γ. Κασαπίδης: Ο Μεϊμαράκης έχει προβάδισμα

22.12.2015

«Πιστεύω ότι έχει ένα προβάδισμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όχι μόνο όπως αποτυπώθηκε από την πρώτη εκλογική διαδικασία, αλλά και γενικότερα θεωρώ ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ, σύμφωνα και με τη διαδρομή του καθενός» δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης.

«Αυτό που για μένα μετρά περισσότερο και είναι τα αποφασιστικά κριτήρια για την επιλογή -ποιον θα επιλέξει κάποιος πολίτης ως αρχηγό- θεωρώ ότι πρέπει να είναι η εντιμότητα, η ειλικρίνεια και η αποτελεσματικότητα στη διαδρομή του καθενός, για να φτάσει μέχρι το σημείο αυτό, να διεκδικήσει και την αρχηγία του κόμματος» είπε ο κ. Κασαπίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι από μόνη της η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές δε σηματοδοτεί και ένα νέο πρόσωπο της ΝΔ, εξηγώντας ότι «ήταν ξεκάθαρο μήνυμα η αθρόα συμμετοχή, ότι κοιτάξτε τελείωσαν τα παραμύθια, σοβαρευτείτε, λειτουργήστε υπεύθυνα, γιατί, πλέον, έχει πρόβλημα, όχι μόνο η ΝΔ, αλλά η χώρα έχει χάσει τον προσανατολισμό της».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την άποψη ότι προέχει «να διασφαλιστεί η ενότητα στην παράταξη -από ό, τι φαίνεται αυτό έχει επιτευχθεί και με την ολοκλήρωση και της δεύτερης διαδικασίας, πιστεύω πλέον θα κλείσει αυτό το κεφάλαιο- και στη συνέχεια να δοθεί το στίγμα αυτής της παράταξης, της κεντροδεξιάς, μέσα από το συνέδριο των προγραμματικών θέσεων και αρχών και αξιών που οφείλουμε να το επαναπροσδιορίσουμε».

«Πιστεύω ότι αυτό που θα θωρακίσει τη ΝΔ θα είναι το καταστατικό μας ή κάποιες καταστατικές αρχές, που θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν μέσα από ένα νέο συνέδριο, αυτό που για την άποψη αρκετών εξ ημών πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί της εκλογικής διαδικασίας για τον αρχηγό, αλλά έστω και έτσι που γίνονται πλέον τα πράγματα και οι διαδικασίες να γίνει μέσα στη Άνοιξη και να ξέρει ο πολίτης τι πρεσβεύει πλέον η ΝΔ, αν έχει φύγει από τις αρχές του ιδρυτή της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αν τέλος πάντων πηγαίνει σε κάποια κατεύθυνση να ξέρουμε ποια είναι αυτή» είπε.