Γ. Κουμουτσάκος: Με θυμό και απογοήτευση η “επόμενη μέρα”

23.11.2015

Έκκληση να αποφευχθούν «ελληνιστικά» φαινόμενα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, απεύθυνε ο Βουλευτής κ. Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή εσωκομματική εκλογική αστοχία είπε ότι ως Νεοδημοκράτης αισθάνεται  και θυμό και απογοήτευση. Λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι μια  θλιβερή ημέρα για την ΝΔ, η χειρότερη στην ιστορία μας, είναι μια μαύρη σελίδα».

Και πρόσθεσε «Πρέπει να υπάρχει ένα μορατόριουμ στις τοποθετήσεις των υποψηφίων. Οφείλουν όλοι να  το κάνουν. Θα διαμορφωθεί μια  περίοδος εκτόνωσης, καταλλαγής και περίσκεψης που χρειάζεται το Κόμμα. Δεν μπορεί παρά να υπάρξει μια παραίτηση. Το ζητάνε όλοι οι Νεοδημοκράτες. Νομίζω ότι  ο επικεφαλής  -και δεν είναι προσωπικό, δεν έχει καν όνομα- της ΚΕΦΕ, αφού συνέβησαν όσα συνέβησαν πρέπει να παραιτηθεί. Να παραιτηθεί από την συγκεκριμένη θέση, δεν είναι ανάγκη να παραιτηθεί από Γραμματέας. Να επιλεγεί γρήγορα μια εταιρεία αξιόπιστη και σοβαρή και σε χρόνο λογικό να προσχωρήσουμε στις εκλογές και αμέσως μετά Συνέδριο. Η ΚΟ πρέπει να έχει έναν ρόλο. Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά ερήμην των βουλευτών».

Ερωτηθείς δε για εάν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης τόνισε ότι «Όταν ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής, με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ήμουν μεταξύ εκείνων που είπα ότι πρέπει να αποφύγουμε -γιατί το έβλεπα να έρχεται σε κάποιον βαθμό- τους ελληνιστικούς χρόνους στη ΝΔ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί αυτό. Όλοι μαζί μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Και από πλευράς συνοχής και από πλευράς πολιτικής αποτελεσματικότητας νομίζω, ότι μπορούμε να διασώσουμε  τη παράταξη που χρειάζεται ο Τόπος».

Ενώ για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, ήταν ιδιαίτερα δεικτικός υποστηρίζοντας ότι «Δεν συζητάμε στη ΝΔ. Υπάρχει ένας φόβος σοβαρός και σε βάθος συζήτησης. Πρέπει να ξορκίσουμε αυτόν το φόβο και να μάθουμε να συζητάμε. Αν θέλουμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες δεν μπορεί να παραιτηθεί όλη η ΚΕΦΕ, αλλά δεν μπορεί και να μην υπάρξει καμιά παραίτηση».