Γ. Μιχελογιαννάκης: Υπάρχουν στον προϋπολογισμό μειώσεις των συντάξεων

 

3.12.2015

Απόλυτα ρεαλιστής εμφανίστηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης για το ασφαλιστικό μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 λέγοντας ότι «Αν δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει μόνος του το ασφαλιστικό».

Ο εκκεντρικός Βουλευτής  υποστήριξε ότι «δεν θέλει εισοδηματικά κριτήρια στη βασική σύνταξη» επισημαίνοντας ότι «Αν δεν έχει αναδιανομή, αναλογικότητα και ανταποδοτικότητα δεν θα είναι βιώσιμο».

Ενώ αποκάλυψε αυτό που κρύβει η κυβέρνηση ότι «υπάρχει το ποσό του  1,8 δισ. μείωση συντάξεων στον προϋπολογισμό που είναι πραγματικότητα και όποιος πει το αντίθετο θα είναι γελοίος».

Και πρόσθεσε «Ειδικά στον δημόσιο τομέα τα 226 και τα 538 στις υπόλοιπες συντάξεις μπορούμε να τα τροποποιήσουμε στον εφαρμοστικό νόμο.  Άρα να δεσμευτούμε ότι δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μείωσης σύνταξης. Η αύξηση των εισφορών θα είναι με ταξικά χαρακτηριστικά. Μόνο σε αυτούς που μπορούν να δώσουν την αύξηση των εισφορών. Στον μισθωτό δεν σηκώνει αύξηση των εισφορών. Στο 65άρι της αναπλήρωσης που οι δανειστές το θέλουν 48άρι, στη μεταβατική περίοδο του Κουτρουμάνη με το 2045, η ρήτρα της επικουρικής και στην ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, στα 4 αυτά σημεία αν δεν κάνουν αυτά που είπε, εγώ θα είναι απρόβλεπτες εξελίξεις. Η πρότασή μου είναι να πάει 65% η αναπλήρωση, στις επικουρικές να φύγει η ρήτρα. Ο προβληματισμός της ΚΟ σε αυτά τα 4 θα είναι απρόβλεπτος. Τα 4 σημεία αυτά του ασφαλιστικού είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης άδειασε και τον τρόπο που γίνονται οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ για πρόσληψη προσωπικού λέγοντας «Έβαλα συνεργάτη μου να κάνει αίτηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πολιτική αεροπορία. 23 ώρες προσπαθούσε για μία αίτηση. Το έδωσα σήμερα και περιμένω απάντηση. Πληρώνουν παράβολο 50 ευρώ».