Γ. Μπουτάρης: Τον γουστάρω τον Μητσοτάκη

29.1.2016

H πορεία συμπάθειας  του Μπουτάρη από τον Τσίπρα στο Τζιτζικώστα κι από εκεί στο Μητσοτάκη είναι μια διαδρομή άκρως ενδιαφέρουσα στην πεζότητα της καθημερινής βιοτής.

Γι αυτό και προκάλεσε θετικά αίσθηση η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. “Τον γουστάρω τον Μητσοτάκη. Εγώ νομίζω ότι έχει πάρα πολύ καλές θέσεις κι αυτές οι σαχλαμάρες ότι είναι νεοφιλελεύθερος, είναι τρίχες”, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ερώτηση τι θα έκανε αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: “Δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε έχω σκεφτεί ποτέ τι θα έκανα, αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας. Παλεύει ο Τσίπρας, αλλά δεν παλεύει με τον σωστό τρόπο. Δεν έχει βρει τον τρόπο- μπορεί να το θέλει, να ζητάει τη συναίνεση- αλλά δεν έχει βρει τον τρόπο να συνδιαλλαγεί με τους αντιπάλους του. Δεν είναι δυνατό να χωριζόμαστε ακόμα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς”.

Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: “Με απογοήτευσε η Φώφη Γεννηματά διότι όταν λέει σε αυτή τη φάση ότι μας χωρίζει άβυσσος (σ.σ. εννοεί είναι τη δήλωση της μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη), ότι δεν θέλεις να μιλήσεις μαζί του Δεν είναι δυνατόν μέχρι πριν από λίγο συγκυβερνούσατε παιδιά και τώρα μας χωρίζει άβυσσος, πως γίνεται αυτό το πράγμα;”

Για το ενδεχόμενο να πάρει κόσμο η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε: “Και τι έγινε; Δεν πρέπει να αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ ότι έκλεισε το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ; Είναι σοσιαλδημοκράτες οι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, μπράβο τους. Πως συζητάνε και συγκυβερνούν οι χριστανοδημοκράτες και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία;”

Για τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη είπε: “Ο Σταύρος δεν έκανε κόμμα ποτέ. Είναι μια κίνηση πολιτών ουσιαστικά. Αναγκαστικά αυτή η κίνηση πολιτών κάποια στιγμή θα ενταχθεί σε ένα κομματικό σχηματισμό”.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε “απολύτως σωστή” την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, να ματαιώσει τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA, ενώ έκανε λόγο για “αγροτοπατέρες” που δημιούργησαν επεισόδια και “εκβιασμό καταστάσεων”.

“Δεν μπορεί να υποκύψει καμιά κυβέρνηση στον κόσμο, να αποσύρει πρώτα το νομοσχέδιο και μετά να μιλήσουν μαζί της οι αγρότες” είπε ο κ. Μπουτάρης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι χθες το απόγευμα μίλησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και του ζήτησε να ματαιώσει και όχι να αναβάλει τα εγκαίνια της AGROTICA, όταν είδε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη με τις διαδηλώσεις των αγροτών. “Είχε αποκλειστεί όλη η πόλη. Τι θα κερδίσουν οι αγρότες αν διαλύσουν την AGROTICA; Δική τους έκθεση είναι. Να πάνε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν, δεν παίρνονται εδώ οι αποφάσεις, πάνε να εκβιάσουν καταστάσεις. Είναι κόλαφος σε αυτούς τους αγροτοπατέρες που δημιουργούν τα επεισόδια”.

Σε ερώτηση ότι άτομα εκτός του αγροτικού κινήματος προκάλεσαν τα επεισόδια, απάντησε: “Γιατί δεν τους μπαγλάρωσαν, τότε, οι αγρότες αυτούς που έκαναν τα επεισόδια;”.