Γ. Οικονομάκος: Είμαι υπερήφανος για τη Δημαρχιακή μου θητεία

Απόλυτα διαφανής αποδείχτηκε η Δημαρχιακή θητεία του κ. Γιάννη Οικονομάκου, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οι Επιθεωρητές και ο Εισαγγελέας διαφθοράς.

Το πόρισμα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και του Εισαγγελέα Διαφθοράς δεν διαπιστώνουν καμία οικονομική ατασθαλία πλην του επιμερισμού της πάγιας των 400 ευρώ στους Προέδρους των Τοπικών.

Ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου τόνισε ότι το αποτέλεσμα του πορίσματος αποτελεί εύσημα για την οικονομική διαχείριση την οποία άσκησε κατά την Δημαρχιακή του θητεία, λέγοντας:

«Είμαι περήφανος για τη λειτουργία του Δήμου και το έργο των συμβούλων μου που έφυγαν φτωχότεροι» ενώ αναφερόμενος στην ποινή αργίας για ένα μήνα για το «έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, να επιμερίσει την πάγια ανέφερε:

«Είναι τιμή μας να «τρώμε» τέτοιες ποινές. Κανένας ελεγκτής δεν μπορεί να αντιληφθεί τι περάσαμε προσπαθώντας να οικοδομήσουμε τον Καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού», ενώ αναφερόμενος στο προηγούμενο συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου 2017, όπου δεν είχε κληθεί να παραστεί και για αυτό ανακλήθηκε ως παράτυπο, είπε ότι επιφυλάσσεται για το Νομικό μέρος θεωρώντας ότι δεν ήταν από βιασύνη του Προέδρου η μη κλήση του αλλά για να τον υποτιμήσει πολιτικά.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» κ. Γ. Γιασημάκης υποστήριξε ότι παράτυπα δεν είχε παραστεί ο κ. Γ. Οικονομάκος και ότι θα έπρεπε να προηγηθεί Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα χαρακτήριζε άκυρο το Δ.Σ. της 31ης Ιανουαρίου, πριν συνεδριάσει εκ νέου. Γιατί και αυτό θα χαρακτηριστεί παράτυπο.

Ο κ. Νώντας Δημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» τόνισε ότι: «Έχουμε μια παράτυπη συνεδρίαση μέσα στη σύγχυση που σας διακατέχει προχωράτε και σε άκυρα Συμβούλια. Επιδεικνύετε πνεύμα αντί να παραδεχθείτε ότι αποτύχατε ως Πρόεδρος κ. Γκικάκη, στα καθήκοντα σας. Ο κ. Κ. Δέδες στο προηγούμενο Συμβούλιο ανέφερε επί λέξει ‘γνωρίζετε ότι μας γίνεται πόλεμος κάτω από το τραπέζι’, σας καλούμε να δώσετε εξηγήσεις για αυτή τη φράση ποιοι σας πολεμούν. Εσείς πολεμάτε τους εαυτούς σας».

Μετά από αυτή την αντιπαράθεση Ο κ. Ν. Δημητρίου αποχώρησε, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», χαρακτηρίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο παράτυπο.