Γ. Πανούσης: «Εάν με σκοτώσουν, κάποιος θα το χρεωθεί»

18.11.2015

Σοκαριστικός όσο και αφοπλιστικός εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκαλώντας νέους τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος το οποίο καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις επί της ουσίας.

Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή θα προσέλθει στην Επιτροπή ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο  κ. Πανούσης δήλωσε με αφοπλιστικό τρόπο «Εάν με σκοτώσουν, κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση. Είμαι 66 χρονών βέβαια και δεν θα χάσω και πολλά χρόνια αν με σκοτώσουν».

 Ο πρώην υπουργός ανέφερε  πως αύριο, Πέμπτη, θα καταθέσει το πρώτο αίτημά του να του δοθούν οι κασέτες με τι υποκλαπείσες συνομιλίες που εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ. ««Εγώ αύριο στον εισαγγελέα θα καταθέσω αίτημα να μου δοθούν οι κασέτες και θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν καταστραφεί διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική… Gate και βάλτε ό, τι άλλο θέλετε».

Ο κ. Πανούσης προχώρησε περισσότερο: «Τα κείμενα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς τελείωναν «δεν θα του κάνει κάποιος μήνυση; Έχει απόρρητα έγγραφα» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θέλω να κάνω συσχετισμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, αλλά κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει γιατί έγινε αυτό» είπε. Πρόσθεσε δε πως τα κείμενα των Πυρήνων της Φωτιάς λένε «πάνω-κάτω» όσα υποστηρίζουν και υπουργοί της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες του αστυνομικά μυθιστορήματα.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό εκείνος έπρεπε να κάνει κίνηση

«Διαχειρίστηκα προσωπική υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που έκρινα ότι έπρεπε. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ζήτησα από τον διοικητή ΕΥΠ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν έγινε τίποτα. Μου λένε γιατί δεν έκανα τότε κάτι. Αλλά για σκεφτείτε να κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μήνυση κατά κρατουμένων και πολιτικών προσώπων; Αν έπρεπε να γίνουν μηνύσεις και κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον πρωθυπουργό».

Με έριχναν στο στόμα του λύκου

«Ξαφνικά εμφανίζομαι να κάνω έλεγχο στις φυλακές και στα κελιά των Πυρήνων Φωτιάς. Δεν είχε γίνει. Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης διάψευση και δεν έγινε. Με έριχναν στο στόμα του λύκου. Για όσα γινόντουσαν στις φυλακές έφταιγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν φταίω εγώ για όλα αυτά… Δεν εννοώ σχέση τρομοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μου εξηγήσει κάποιος πως εγώ που είχα πιο προχωρημένες απόψεις για φυλακισμένους να βρίσκομαι στο επίκεντρο για ευθύνες άλλων και να μου λένε ότι θα μου λιώσουν το κεφάλι. Τι επιλογές έκανα εγώ; Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη ευθύνες που ήταν δικές του».

Φοβάμαι για τη ζωή μου δεν παίζω παιχνίδια

«Εγώ ξεκινώ από την ασφάλεια της ζωής μου. Δεν παίζω παιγνίδια πολιτικά, ΜΜΕ ή πρεσβειών. Είμαι μόνος μου μοναχικός καβαλάρης. Αυτά ότι θα γίνω υπουργός της ΝΔ, ότι θα βγάλω λεφτά και άλλα απέχουν από μια δημοκρατική χώρα»

Ό, τι έλεγαν οι Πυρήνες, το λένε και υπουργοί για μένα

«Ότι δεχόμουν απειλές είναι γνωστό. Και άγνωστο να ήταν με την τελευταία ανακοίνωση Τσάκαλου γίνεται αυταπόδεικτο. Δεν είναι δυνατόν τον κίνδυνο της ζωής να τον κρίνουν οι απ έξω. Άκουσα τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει φόβος. Και ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλου να τους βάλουν στην θέση τους και θα πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία για τις απόψεις τους. Αυτή η αίσθηση απ έξω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας και ας βάλει 80 ανθρώπους να τον επιτηρούν έπεσε στο κενό. Έπεσαν στο κενό και οι απόψεις περί μυθοπλασιών και Τζέιμς Μπόντ. Λίγο μετά κατέθεσε μήνυση η κυβέρνηση – είναι πρωτοφανές – ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Την μια να με κατηγορούν για μυθοπλασίες και την άλλη να μου κάνουν μήνυση για εθνική ασφάλεια» είπε ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «διαχειρίζονται λάθος την υπόθεση» και πως θέλει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό. «Θέλω να δω τον Τσίπρα γιατί είναι ο μόνος που έχω εμπιστοσύνη. Δεν έχω σε κανέναν άλλο και δεν θέλω να είναι κανείς άλλος μπροστά. Όταν τον συναντήσω θα του εξηγήσω γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο».

«Δεν είμαι Ρομπέν των δασών ούτε φιλοδοξώ να γίνω δον Κιχώτης. Αλλά δεν φοβάμαι, ούτε κάνω πίσω» σημείωσε.

Ο Τσίπρας έβλεπε μέρα παρά μέρα τον Ρουμπάτη για τους Τζιχαντιστές
Άλλη μία βόμβα εκτόξευσε ο Γιάννης Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβλεπε τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα για το θέμα των Τζιχαντιστών.