Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση  έχει υποστεί δεινά

20.12.2015

“Τίποτα δεν ήταν εύκολο σε κανέναν κλάδο και κανέναν τομέα στη χώρα μας στη χρονιά που δύει. Σίγουρα και η Αυτοδιοίκηση υπέστη πολλά δεινά, ενώ κλήθηκε να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα”, δήλωσε στο “Πρακτορείο Fm” ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9” έκανε έναν απολογισμό για το 2015 υποστηρίζοντας πως την ώρα που η Αυτοδιοίκηση καλείται να σταθεί με τις κοινωνικές δομές δίπλα στους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, την ίδια ώρα οι πόροι μειώνονται.

“Ενώ καλείται η Αυτοδιοίκηση να σταθεί στο πλευρό των πολιτών, με τους πόρους που μειώθηκαν πολλοί Δήμοι είχαν και έχουν σοβαρά προβλήματα και δεν μπορούν να κλείσουν προϋπολογισμούς”, είπε ο κ.Πατούλης.

Για τα έργα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 που βρίσκονται στον “αέρα” σε όλη τη χώρα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως αύριο, Δευτέρα, θα υπάρξει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση.

“Είναι πολλά έργα στον αέρα και είναι σίγουρο ότι όλοι κρατάμε τις ανάσες μας. Τη Δευτέρα θα υπάρξει ραντεβού με τον κ.Χαρίτση όπου εκεί θα δούμε πριν τη δύση του 2015 τι έχει μείνει πίσω και πως θα γεφυρωθούν τα έργα του ΕΣΠΑ”, προσθέτοντας μάλιστα πως “εάν δεν γεφυρωθούν αλλά χαθούν τα έργα θα είναι καταστροφικό”.