Γ. Πατούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Ένα χρόνο μετά την τραγωδία της Μάνδρας, παραμένουν αμετανόητοι

 

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία της Μάνδρας, παραμένουν αμετανόητοι

Γ. Πατούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Ήρθε η ώρα της απαλλαγής από τη χειρότερη Διοίκηση που πέρασε ποτέ από τη μεγαλύτερη  Περιφέρεια της χώρας

 

Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, εξακολουθεί να προκαλεί με τις δηλώσεις του και να επιδεικνύει ασέβεια στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, στις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής πριν από ένα χρόνο.

Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει εκτελεστεί ποτέ στην Ελλάδα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 9 ετών, αποδεικνύει την ανευθυνότητα αλλά και τον κυνισμό των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Αντί να απολογούνται για την ανικανότητά τους να προχωρήσει άμεσα το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής, αναζητούν άλλοθι στην αδυναμία των προηγούμενων Διοικήσεων να ολοκληρώσουν έγκαιρα,  τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Η κα Δούρου και ο κ. Γαβρίλης δεν γνώριζαν το 2014 ότι χρειάζονται πολλά χρόνια για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα; Η κα Δούρου δεν ήταν αυτή που δήλωνε προεκλογικά ότι θα παραιτηθεί, αν δεν θωρακίσει αντιπλημμυρικά την Αττική κατά τη διάρκεια της θητείας της; Σήμερα, 4,5 χρόνια μετά, δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο. Και η ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη, είναι προσωπική κι έχει το ονοματεπώνυμο της κας Δούρου.

Ο κ. Γαβρίλης «δεν έμαθε χτες» ότι χρειάζονται πολλά χρόνια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. Προφανώς το γνώριζε και το 2014, όταν μαζί με την κα Δούρου έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» στους πολίτες της Αττικής για να τους υφαρπάξουν την ψήφο.

Αν δεν το γνώριζαν, αποδεικνύονται στην πράξη άσχετοι, επικίνδυνοι κι  ανέτοιμοι να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Απέτυχαν κι αυτοί, όπως και οι προκάτοχοί τους, στην ευθύνη που τους ανατέθηκε.

Όμως η Αττική δεν μπορεί να περιμένει. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα το χειμώνα που έρχεται.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε 9 χρόνια την κα Δούρου και τον κ. Γαβρίλη για να ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική παρέμβαση. Ούτε μπορούμε να εμπιστευθούμε τους προκατόχους τους στη Διοίκηση της Περιφέρειας,  που απέτυχαν κι αυτοί στο παρελθόν να δώσουν λύσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να κάνει μια Νέα Αρχή. Με μια Νέα Διοίκηση που θα έχει την εμπειρία, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα για να διαχειρισθεί όλα τα μεγάλα προβλήματα της.