Γ. Πλακιωτάκης: Η ΝΔ δεν θα συναινέσει σε καμία περικοπή συντάξεων

 

1.12.2015

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι να ψηφιστεί το Ασφαλιστικό. Αυτό είναι το άγχος του» δήλωσε ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην ΚΟ.

Υποκριτικό χαρακτήρισε το ενδιαφέρον για συναίνεση, αφού, όπως επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, οι περικοπές είχαν ήδη κατατεθεί στον προϋπολογισμό και για τη διετία 2015-2016 φτάνουν τα 2,1 δισ. ευρώ.

Υπενθύμισε ότι οι συνταξιούχοι από τις περικοπές του καλοκαιριού, έχουν ήδη χάσει 422 εκατ. και προσέθεσε πως «Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μετατρέψει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σε σωσίβιο προσωπικής σωτηρίας».

Η ΝΔ δεν θα συναινέσει σε καμία περικοπή συντάξεων ξεκαθάρισε ο κ. Πλακιωτάκης και τόνισε πως το κόμμα είναι διαχρονικά υπέρ της συνεννόησης, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε παιχνίδια καιροσκοπισμού.

Η δήλωση του κ. Γ. Πλακιωτάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Ν.Δ.

«Ενημέρωσα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Έδωσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα με περίσσιο θράσος και ανευθυνότητα μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας. Αυτό που θέλω να τον ενημερώσω, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν “έμπορο ελπίδας” για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού».