Γ. Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας να φέρει στη Βουλή το προσφυγικό ζήτημα

15.12.2015

Να φέρει στη Βουλή το θέμα του προσφυγικού κάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους δημάρχους Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο οι δήμοι των οποίων  φιλοξενούν οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Στη συνάντηση μετείχαν ο συντονιστής της ΟΔΕ Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής  κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι συναντήθηκε με τους Δημάρχους Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού- Αργυρούπολης, για το θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά στη μεταφορά και εγκατάσταση μεταναστών σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους της Αττικής. Πραγματοποιήθηκε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και άκουσα με μεγάλη προσοχή τις θέσεις, αλλά και τις ενστάσεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επεσήμανε ότι «Η εικόνα που αποκόμισα είναι ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αίσθηση των επιπτώσεων που προκαλεί η ανεύθυνη πολιτική τους στον τόπο και τους πολίτες».

Τόνισε ότι «Ο κ. Τσίπρας, με δική του ευθύνη, μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε καθαρά Ελληνικό. Μη έχοντας κανένα σχέδιο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, συνεχίζει τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και μετατρέπει το μεταναστευτικό σε κορυφαίο πρόβλημα της χώρας.

Εφαρμόζοντας πιστά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοιχτών συνόρων ο κ. Τσίπρας δέχεται καθημερινά ανεξέλεγκτα τις μεταναστευτικές ροές και τις φορτώνει στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να τις διαχειριστούν, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς σχέδιο, χωρίς χρήματα, χωρίς καμία υποδομή.»

Ο κ. Πλακιωτάκης κατέληξε «Εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου για την εκτροπή της κατάστασης, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή. Θεωρώ ότι η στάση του κ. Τσίπρα, αλλά και των συνεργατών του, εκτός από ανεύθυνη, είναι και εθνικά επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Και καλώ τον κ. Τσίπρα να έρθει άμεσα στη Βουλή και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τον Ελληνικό Λαό».