Δάσκαλος νηπιαγωγείου δηλητηρίασε τους μαθητές του – Έριξε τοξική ουσία στο φαγητό τους

Ένας δάσκαλος συνελήφθη επειδή δηλητηρίασε τους μαθητές του σε νηπιαγωγείο της Κίνας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθούν 23 παιδιά, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δάσκαλος, με το όνομα Ουάνγκ, έριξε για αδιευκρίνιστους λόγους νιτρικό νάτριο στο πρωινό των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας, όπως ανέφερε χθες Δευτέρα το βράδυ το επίσημο πρακτορείο της Κίνας.

Μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου, στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν.

Πέντε ημέρες αργότερα, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση. Ένας γονέας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό όταν καταναλώνεται μόνο του. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ, χθες Δευτέρα, μια οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης η οποία ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές, έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας.

Πλέον τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας. Το Μάρτιο, συνολικά 36 μαθητές νοσηλεύτηκαν αφού κατανάλωσαν «μουχλιασμένη τροφή» σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο διαδίκτυο, προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.

Πηγή: cnn.gr