Δήλωση Ηλία Σιώρα Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και εκπροσώπου των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Σήμερα 12-05 παγκόσμια μέρα νοσηλευτή/τριας διοργανώσαμε αγωνιστική συγκέντρωση στα ΤΕΠ για να τιμήσουμε την ηρωική προσπάθεια του κλάδου για την υγεία του λαού μας, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία και ταυτόχρονα να αναδείξουμε ακόμα μια φορά τα σοβαρά αιτήματα που είναι επίκαιρα όσο ποτέ:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κ.λπ.

Συνάδελφοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες ανέδειξαν με γλαφυρό τρόπο τα προβλήματα, που ακόμα αναζητούν τη λύση τους αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Την ίδια μέρα επισκέφτηκαν το νοσοκομείο μας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός υγείας θέλοντας απ΄ότι πληροφορηθήκαμε να τιμήσουν την ημέρα και συναντήθηκαν με την Διοίκηση, με  τομεάρχες νοσηλεύτριες και διευθυντές γιατρούς.

Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας να παρευρεθεί στη συνάντηση και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Δεν γνωρίζουμε από πού προήλθε η άρνηση, όμως,  τη βρίσκουμε ακατανόητη και απαράδεκτη.

Τα αιτήματά μας τα γνωρίζουνε όλοι οι συνάδελφοι και όλος ο ελληνικός λαός, όπως και όλες  οι κυβερνήσεις, αλλά φαίνεται ότι δεν βρίσκουν «ευήκοα ώτα» στην κυβέρνηση.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον διπλό αγώνα: από τη μια, αφοσιωμένοι στην υπηρεσία της υγείας του λαού ενάντια στην πανδημία, αλλά και σε κάθε άλλη νόσο.

Ταυτόχρονα, δεν θα σταματήσουμε στιγμή ν’αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας και του κλάδου μας και να διεκδικούμε μαχητικά τη λύση τους, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο λαός μας

Τα χειροκροτήματα και τα… χτυπήματα στην πλάτη, ακόμη κι όταν είναι αυθόρμητα και καλοπροαίρετα, να θεραπεύσουν δεν μπορούν!