Δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού για το νέο ωράριο των καταστημάτων-Κλειστά Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα

Με απόλυτη επιτυχία εφαρμόστηκε σήμερα, πρώτη μέρα, η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο Δήμο Ωρωπού, όπως αποφάσισε, πρόσφατα, ο Εμπορικός Σύλλογος στη Γενική Συνέλευσή του. Μόνο 6 καταστήματα άνοιξαν, ενώ όλα τα υπόλοιπα έμειναν κλειστά, ακολουθώντας το νέο ωράριο.

Σύμφωνα με την απόφαση τα καταστήματα στο Δήμο Ωρωπού από την 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου θα παραμένουν κλειστά το απόγευμα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Τρίτη απόγευμα, στον Ωρωπό, τα μαγαζιά θα είναι πλέον ανοικτά

Στόχος του μέτρου είναι ο εναρμονισμός της λειτουργίας των καταστημάτων με τα αντίστοιχα καταστήματα της Αθήνας. Εκτιμάται ότι αυτό θα βοηθήσει την περιοχή, ώστε να εκσυγχρονιστεί μετά από 25 χρόνια που λειτουργούσε το παλιό ωράριο και θα δώσει στους καταστηματάρχες τη δυνατότητα  να μειώσουν τα έξοδά τους καθώς πλέον τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά το χειμώνα δύο μέρες κι αφετέρου να ξεκουράζονται περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Θόδωρος Γιουρούκος εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας «Όλα τα μέλη του Δ .Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί όλοι οι συνάδελφοί μας ανταποκρίθηκαν θετικά  στην εφαρμογή του νέου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Σεβάστηκαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. κάτι που δείχνει τη συνοχή του κλάδου και τη διάθεση όλων, ώστε να βελτιώσουμε  τις εργασιακές συνθήκες λειτουργίας των καταστημάτων τους».

Να σημειώσουμε ότι από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα εστίασης.