Δήμος Θεοδώρου για ΧΥΤΒΑ στο από 24/10 Δ.Σ. Τανάγρας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ψηφίστηκε στις 3 Οκτωβρίου 2018 κατά πλειοψηφία από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ το σχέδιο της Περιφέρειας και του Δήμου για το Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων Σχηματαρίου και την εξυγίανση του Ασωπού.

Η εισήγηση του δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πανομοιότυπη με αυτήν του Περιφερειάρχη, έλλειπε όμως η πρόταση για τη δημιουργία εργοστασίου ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΥΤΒΑ).

Και ρωτάμε γιατί έλλειπε αυτή η πρόταση;

Πρέπει να σημάνει συναγερμός.

Βιομηχανικά απόβλητα από που – μόνο από τις βιομηχανίες τις περιοχής; Και τι ακριβώς θα γίνει με αυτά τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα;

Όλος ο σχεδιασμός δείχνει καθαρά που το πάνε.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, γι’ αυτό άλλωστε πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας.

Ρωτάμε. Ποιος θα εγγυηθεί ότι θα σταματήσει η ρύπανση; Οι βιομήχανοι που ρυπαίνουν και έχουν μοναδικό κριτήριο το μέγιστο κέρδος, η τοπική και περιφερειακή διοίκηση που δεν έκαναν τίποτα μέχρι σήμερα για το σταμάτημα της;

Αυτοί θα διοικούν το νέο φορέα.

Ή η κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και ευαγγελίζεται τη δίκαιη ανάπτυξη σε όφελος τους;

Για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που υπάρχουν και αυτές που θα δημιουργηθούν δεν λέει τίποτα το σχέδιο τους.

Είναι ικανοποιημένοι με τα τσακισμένα δικαιώματα, τους μισθούς πείνας, την ανεργία των νέων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τα ελαστικά ωράρια, την τρομοκρατία της εργοδοσίας;

Το λέμε καθαρά.

Λύση ουσιαστική για το περιβάλλον και για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων στην περιοχή και γενικότερα δεν μπορεί να υπάρξει όσο η οικονομία και η παραγωγή λειτουργούν για το «δίκιο» και τα κέρδη των καπιταλιστών βιομηχάνων, για όσο καιρό τα μέσα παραγωγής και τη διεύθυνση τους αλλά και το κράτος είναι στα χέρια μια χούφτας παρασίτων της κοινωνίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε καθαρό και με επιχειρήματα ότι δεν θα αποδεχθεί ατούς τους σχεδιασμούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους φτωχούς αγρότες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα της περιοχής  του Δήμου Τανάγρας να μην τσιμπήσουν στα μεγάλα λόγια στα αντισταθμιστικά της υποταγής, να οργανώσουν τον αγώνα για ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ