Δίδυμα αδελφάκια παντρεύτηκαν γιατί οι γονείς πιστεύουν πως ήταν εραστές σε προηγούμενη ζωή

 

Δίδυμα αδέρφια 6 ετών από την Ταϊλάνδη παντρεύτηκαν σε μια πολυτελή τελετή επειδή οι γονείς τους πιστεύουν πως υπήρξαν εραστές σε μια προηγούμενη ζωή τους και πως το «κάρμα» θέλει να είναι μαζί. Το αγόρι, που ονομάζεται Guitar και η αδερφή του, Kiwi, γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012 και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι γονείς τους αμέσως κατάλαβαν πως θα έπρεπε να τα παντρέψουν.

Οι βουδιστές πιστεύουν πως όταν τα δίδυμα είναι διαφορετικά φύλου έχουν «κάρμα» από σχέσεις σε μια προηγούμενη ζωή οπότε γεννήθηκαν ξανά μαζί, επειδή το «χρέος» τους δεν έχει τακτοποιηθεί. Σύμφωνα με αυτήν την δοξασία, αν δεν παντρευτούν το συντομότερο δυνατόν όταν μεγαλώσουν αρκετά, τότε θα έχουν κακοτυχία στο μέλλον.

Οι γονείς των διδύμων, ο 31χρονος Amornsan Sunthorn Malirat και η 30χρονη Phacharaporn, ετοίμασαν μια λαμπερή και πανάκριβη γαμήλια τελετή για τα παιδιά τους στο Samut Prakan, που βρίσκεται στα προάστια της Μπανγκόκ. Στον γάμο ήταν καλεσμένοι δεκάδες φίλοι, γείτονες και συγγενείς της οικογένειας.

«Ο λόγος για τον γάμο είναι επειδή πιστεύουμε πως τα δυο τους υπήρξαν ζευγάρι σε μια προηγούμενη ζωή. Είναι κάτι που έχουμε κληρονομήσει από τους αρχαίους προγόνους μας. Πρέπει να κάνουμε ένα γάμο για τα δίδυμα ως λύση σε όλα τα προβλήματα που είχαν πριν ξαναγεννηθούν. Αν παντρευτούν, θα έχουν υγεία και καλοτυχία στην ζωή τους», δήλωσε ο πατέρας των παιδιών.

Στην παραδοσιακή τελετή, που ξεκίνησε με μια πομπή στον δρόμο, ακολούθησε ένα «παιχνίδι» στο οποίο ο γαμπρός κλήθηκε να περάσει από εννέα «πύλες» πριν συναντήσει την νύφη. Στη συνέχεια έπρεπε να πληρώσει 200.000 μπατ σε μετρητά και χρυσό αξίας περίπου 1.000 δολαρίων πριν παντρευτεί την νύφη. Μετά από όλα αυτά, τα δυο αδέρφια πόζαραν μαζί για τις γαμήλιες φωτογραφίες.

Να σημειωθεί πως παρόλο που τα δυο αδέρφια θεωρούνται παντρεμένα σύμφωνα με την παράδοση, η τελετή δεν τα δεσμεύει νομικά, οπότε θα μπορέσουν μελλοντικά να αναζητήσουν τους συντρόφους τους.