Δίκη Τζοχατζόπουλου: Πίσω στη φυλακή Άκης και Βίκυ

Στη φυλακή οδηγείται τελικά, όπως όλα έδειχναν ήδη από χθες το βράδυ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του “μαύρου πολιτικού χρήματος”.

Ύστερα από την επιβολή ποινής κάθειρξης 19 ετών χωρίς ελαφρυντικό, σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έλαβε κάποιο αίτημα από την πλευρά του Άκη Τσοχατζοπουλου με αποτέλεσμα την επιστροφή του στο κελί.

Μαζί του ακόμη 8 καταδικασθέντες από τους 16, ανάμεσα τους η Βίκυ Σταμάτη, ο Αστεριος Οικονομίδης, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και η Αρετή Τσοχατζόπουλου. Το δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του, ενώ η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, και έχει απολυθεί υφ’ όρων.

Πλέον αρμόδιος για να αποφανθεί πόσο καιρό θα παραμείνει ο κάθε καταδικασθείς στη φυλακή είναι ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των καταδικασθέντων δεν θα παραμένουν στη φυλακή παρά μερικά 24ωρα έως ότου προσμετρηθούν ευεργετικές διατάξεις και ελαφρυντικά που τους αναγνωρίστηκαν.

Ανάμεσά τους δεν θα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς ακόμη δεν έχει διανύσει μεγάλο μέρος της ποινής του, αλλά και ο Ιω. Σμπώκος που εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Παρά το  γεγονός ότι οκτώ εκ των καταδικασθέντων υπέβαλαν αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους ή μετατροπής αυτής σε χρηματικό ποσό το δικαστήριο υπήρξε φειδωλό. Δέχθηκε μόνο μετατροπή κατά 20 ευρώ ημερησίως για πέντε άτομα, τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου και Νίκο Καρατζά. Για τους τέσσερις πρώτους τα χρήματα θα καταβληθούν σε 36 δόσεις, ενώ έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζα.

Αντίθετα οι Οράτιος Μελάς, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργουλάκης, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που δεν αναστάλθηκαν ούτε μετατράπηκαν και είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματική έκτιση της ποινής τους.

news247