Δαμανάκη: Από τις Πύλες του Πολυτεχνείου, στα ακριβά σαλόνια του… Nature Conservancy

19.11.2015

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί οι άνθρωποι και οι συνήθειες τους. Οι χθεσινοί αγωνιστές του λαού έγιναν φιλελεύθεροι εξαγοράζοντας τους αγώνες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τρανό παράδειγμα η παλαιόθεν εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου και πρώην Επίτροπος Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη η οποία πέρασε στα παγκόσμια σαλόνια του οργανισμού  «The Nature Conservancy».

Η Μαρία λοιπόν βρίσκεται ήδη στην περίοπτη θέση της  ηγεσίας του οργανισμού «The Nature Conservancy» ως «παγκόσμια διευθύνουσα σύμβουλος, αρμόδια για τους ωκεανούς GLOBAL MANAGING DIRECTOR, OCEANS», εργάζεται η μέχρι πέρυσι Επίτροπος…

«Πιστεύω ότι η Μαρία θα ηγηθεί με επιτυχία της παγκόσμιας ομάδας μας για τους ωκεανούς, του TNC ευρύτερα, και του τομέα προστασίας της φύσης γενικότερα», είχε πει ο MarkTercek, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Nature Conservancy». «Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση», συμπλήρωσε ο Tercek, ο οποίος αντικατέστησε στο τιμόνι της ΜΚΟ τον γνωστό μας χρηματιστή John Paulson.

Η Μαρία Δαμανάκη έχει ως έδρα το γραφείο του οργανισμού στο Λονδίνο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να σώσει τους Ωκεανούς και γενικά φαίνεται να απολαμβάνει τη νέα της δουλειά. Το πόσο καλά περνάει, είναι εμφανές στο twiiter της, το οποίο κοσμούν φωτογραφίες από εξωτικά νησιά, ταξίδια, έναν κοσμοπολίτικο διεθνή αέρα δηλαδή.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Mark Tercek, επί 24 έτη Γενικός Διευθυντής και Partner της Goldman Sachs πήρε συνέντευξη από τη Μαρία, την οποία δεν παρέλειψε να ρωτήσει για το Πολυτεχνείο. Η απάντηση της, δείχνει ότι έχει αφήσει πολύ πίσω εκείνα τα χρόνια και τώρα απολαμβάνει τον καπιταλισμό και τις ανέσεις που τις παρέχει το «ίδρυμα».

Το ωραίο κλίμα με τα ταξιδάκια, τους Ωκεανούς και τα ψαράκια, χάλασαν λιγάκι ορισμένα δημοσιεύματα Αργεντίνικων εφημερίδων, που λένε ότι, το ίδρυμα που διοικείται από εβραίους, ουσιαστικά είναι μια ακόμη βιτρίνα της Μοσσάντ για να διεισδύει σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Προφανώς πρόκειται για Αργεντίνικη συνωμοσιολογία, που δεν αγγίζει την π. Επίτροπο.

Πως αλλάζουν τα πράγματα και οι συνήθειες.