Δασκάλα εξηγεί με πόνο ψυχής γιατί εγκαταλείπει το λειτούργημα που τόσο αγαπά

 

Μια ευσυνείδητη εκπαιδευτικός έχει κάτι να πει σε όλους μας

Λένε πως κάθε άνθρωπος έχει τα προσωπικά του όρια και για τη δασκάλα Julie Marburger αυτά ξεπεράστηκαν εδώ και καιρό.

Όπως μας εξηγεί με πόνο ψυχής στο Facebook η 45χρονη τεξανή δασκάλα, εγκατέλειψε το λειτούργημα που είναι η ζωή της και να γιατί: «Οι βαθμοί βγήκαν αυτή τη βδομάδα και οι μισοί μου μαθητές απέτυχαν εξαιτίας των τόσων εργασιών που δεν έκαναν. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαθητές και οι γονείς τους δεν έμοιαζαν να νοιάζονται γι’ αυτό εδώ και τρεις μήνες, παρά τις εβδομαδιαίες αξιολογήσεις, τα emails που τους έστελνα και τα τηλέφωνα που τους έπαιρνα».

Και συνεχίζει: «Τώρα όμως θα περάσω πιθανότατα όλη την επόμενη βδομάδα απαντώντας σε κλήσεις και emails εξοργισμένων γονέων που θα θέλουν να μάθουν γιατί απέτυχαν τα παιδιά τους. Ο υπεύθυνός μου θα απαιτήσει μια εξήγηση γιατί απέτυχα να υποστηρίξω τόσο πολλούς μαθητές μου, παρά το γεγονός ότι έκανα πρακτικά τα πάντα, κάνοντας ακόμα και τη δουλειά που όφειλαν να κάνουν εκείνα».

Λέει όμως κι άλλα: «Αλλά και η συμπεριφορά στην τάξη μου θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Το περιμένω αυτό, γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει στο τέλος κάθε εξαμήνου μέχρι τώρα». Και ανέβασε μερικές φωτογραφίες από την τάξη της, δείχνοντας το σπασμένο ράφι με τα βιβλία, τα σκουπίδια στο πάτωμα, ακόμα και την τσίχλα στο παράθυρο.

«Πολλά από τα πράγματα που καταστράφηκαν από τους μαθητές μου είναι προσωπικά μου αντικείμενα ή πράγματα που αγόρασα εγώ, μιας και δεν έχω κανένα κονδύλι για την τάξη μου», γράφει. Και καταλήγει πως θα εγκαταλείψει τη διδασκαλία, μιας και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για τους κόπους και τους αγώνες της.

«Κάθε πάθος που είχα κάποτε για τη δουλειά αυτή έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Ίσως να είμαι η φωνή της λογικής. Αυτό πρέπει να σταματήσει», τελειώνει στο post που έγινε viral…