ΔΕΚΤΗ Η ΓΜΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ.

Όπως είναι γνωστό, με την με αριθμό 3833/2014 απόφασή του το Σ.τ.Ε. ακύρωσε τον προσδιορισμό της τιμής των οικοπέδων εκτός αντικειμενικού συστήματος τιμών στην 4η Π.Ε. Νέας Μάκρης για τον ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 και 2013, η οποία είχε οριστεί στα 620,00 €/τ.μ., γεγονός που αποτελεί δικαίωση των ιδιοκτητών και των κατοίκων της περιοχής.

 

Από την αρχή της δίκαιης διεκδίκησης των κατοίκων της περιοχής σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο, ο κ. Θανάσης Μπούρας στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων και με προσωπικές του προσπάθειες επιδίωξε την επίλυση του ζητήματος σε επίπεδο Διοίκησης και Υπουργείου Οικονομικών.

 

Ήδη, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εντός του συντομότατου χρονικού διαστήματος της τελευταίας εβδομάδας, κατά την οποία παρελήφθη η πιο πάνω απόφαση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, απεστάλη ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την εφαρμογή της, εκδόθηκε σχετική γνωμοδότηση και κυρίως η γνωμοδότηση έγινε ήδη δεκτή  από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κα Αικατερίνη Σαββαΐδου.

 

Σημειώνουμε ότι η ανωτέρω διαδικασία, η οποία απαιτεί συνήθως περί τους τρεις μήνες ολοκληρώθηκε στο χρόνο ρεκόρ των τριών εργάσιμων ημερών, και τούτο με την έμπρακτη και προσωπική συνδρομή του κου Θανάση Μπούρα.

 

Μετά την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος της υπερφορολόγησης των ιδιοκτητών ακινήτων και των κατοίκων της Ν. Μάκρης.