Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Μεγαλόνησος”

Από το Σωματείο – .Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Δήμου Ωρωπού και πέριξ περιοχών

 «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»

Ο ανωτέρω πολιτιστικός σύλλογος, υπηρετώντας τον πολιτισμό, αλλά και όντας ανέκαθεν εφαρμοστής, τόσο της λαϊκής ρήσης «η σιωπή είναι χρυσός», όσο και των τελευταίων λέξεων του Κυρίου, ευρισκομένου εις τον Σταυρό του μαρτυρίου του, δηλαδή «Πάτερ, άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», απέφευγε μέχρι σήμερα να προβεί εις οιαδήποτε δήλωση, σχετικά με τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο, με πρόεδρο τον Κώστα Παναγιωτόπουλο, που φέρει την παρεμφερή επωνυμία «Η ΚΡΗΤΗ». Δυστυχώς, όμως, ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως συνάγεται αβίαστα από τις μέχρι τώρα ενέργειές του, μετέρχεται τον σύλλογο αυτό, έχοντας ως προφανή σκοπό να δώσει στους τρίτους την εντύπωση, ότι δήθεν έχει εμφιλοχωρήσει διάσπαση και διχόνοια των Κρητών της περιοχής, είναι δε έκδηλο, ότι επιδιώκει να σφετερισθεί και να προσαρτήσει μέλη.

Συγκεκριμένα, μετά από την προκλητική για το κρητικό αίσθημα συρροή των πρόσφατων γεγονότων, ο Σύλλογος μας δεν μπορεί να παραμείνει άλλο σιωπηλός, καθώς, αν συνεχίσει να το πράττει αυτό, θα είναι υπόλογος, όχι μόνο απέναντι στον καταστατικό σκοπό του, αλλά και στην ίδια την ιστορία της Κρήτης, ως και τον πολιτισμό της. Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκασμένος (ο Σύλλογός μας), να ενημερώσει τα μέλη του, τους Κρητικούς της περιοχής και τους φίλους των Κρητών και του Συλλόγου μας, προβαίνοντας στην ακόλουθη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ:

Ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος ουδεμία σχέση έχει με την Κρήτη. Εκμεταλλεύθηκε την καταγωγή της συζύγου του, το ευέλικτο άρθρο 4 του καταστατικού του νεοσύστατου τότε Συλλόγου μας, αλλά και τις αδυναμίες και την απειρία των τότε μελών του Δ.Σ., (εν αντιθέσει με αυτόν που ανέκαθεν ασχολιόταν με Σωματεία, τελευταία δε με τα της Νέας Πολιτείας…). Μετερχόμενος όλα τα εν λόγω, κατόρθωσε να διεισδύσει, μεθοδικά και ανύποπτα στο ως άνω Δ.Σ. Μάλιστα αυτοπροτάθηκε και ζήτησε με επιμονή να αναλάβει το ενδιαφέρον, γι’ αυτόν, καίριο και νευραλγικό πόστο του «ταμία». Από την αρχή της συστάσεως του Συλλόγου μας, μέχρι την στιγμή που του ζητήθηκε, από το Προεδρείο, να αποδώσει λογαριασμό των χρηματικών ποσών που είχε εισπράξει από τις εγγραφές μελών, τις συνδρομές αυτών, τις χοροεσπερίδες, τις διάφορες ενισχύσεις τρίτων προς τον Σύλλογο, αλλά και των χρημάτων που κατέβαλαν διάφοροι ενδιαφερόμενοι για να μαθαίνουν κρητικούς χορούς και τα οποία ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εκείνος, με διάφορες δικαιολογίες, υπεκφυγές, και υποσχέσεις, απέφευγε να το πράξει, παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες του Προεδρείου που είχε ήδη συγκαλέσει γενική συνέλευση για «λογοδοσία» του ως «ταμία». Μάλιστα, η εν λόγω γενική συνέλευση αναβλήθηκε, ένεκα της υποσχέσεως του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι θα προσκόμιζε τα σχετικά παραστατικά στοιχεία, τις αποδείξεις και τα εισπραχθέντα υπ’ αυτού χρηματικά ποσά,τα δε έξοδα του Συλλόγου μας, συνεπεία της ασυνέπειας και της αναβλητικότητας του κ. Παναγιωτόπουλου, αναγκαζόταν να τα καλύπτει, με προσωρινή δανειακή διευκόλυνση, ο Πρόεδρος.

Κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων και διαρκών οχλήσεων από το Προεδρείο, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Σύλλογο, επιχειρώντας πολλές διασπαστικές προσπάθειες και δημιουργώντας «φατρίες», παρέσυρε δε μάλιστα φιλικό μέλος του Δ.Σ. σε συχνές παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Σύλλογος να λειτουργήσει ομαλά και να καθίσταται δυσχερής έως αδύνατη η ευόδωση των σκοπών και του έργου του. Κι όταν διεπίστωσε, ότι οι δικαιολογίες και οι συνεχείς προφάσεις του δεν του απέφεραν πια το επιθυμητό «κέρδος χρόνου», απέναντι στην πίεση που του ασκούσε το Προεδρείο να παραδώσει το ταμείο και τα χρήματα, τότε υπέβαλε 1 – 2 άτυπες δηλώσεις παραιτήσεως, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές, καθότι αρνήθηκε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον νόμο και στις διατάξεις περί «ταμία» του καταστατικού μας, ήτοι να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά, παραστατικά και αποδείξεις είσπραξης, να παραδώσει τα εισπραχθέντα υπ’ αυτού χρηματικά ποσά και να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής.

Έπειτα, αντί να προσέλθει και να εκπληρώσει τις ως άνω επιβεβλημένες εκ του καταστατικού υποχρεώσεις του, άρχισε ένα ανελέητο «κατηγορώ» κατά του Συλλόγου μας, διαδίδοντας, ότι δήθεν «έκλεισε ο Σύλλογος», «δεν υπάρχει πια Σύλλογος» και ότι δήθεν ανέλαβε αυτός να τον συνεχίσει, βγάζοντάς τον από το τέλμα που, ανακριβώς και εκδικητικά, ισχυριζόταν πως είχε περιπέσει. Συγκεκριμένα, προέβη σε απρεπείς, ανακριβείς και λίαν ατιμωτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις, σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, σε sites εφημερίδων, με τοιχοκολλήσεις αφισών εναντίον του Συλλόγου μας, αλλά και σε πολλές άλλες ενέργειες, οι οποίες παρέβλαψαν το εγνωσμένο κύρος αυτού στο Κρητικό στερέωμα. Μάλιστα, κατέχοντας κλειδιά των γραφείων του Συλλόγου μας, απέκτησε πρόσβαση στα τηλέφωνα και τα εν γένει προσωπικά δεδομένα των μελών μας και τους διέδιδε τηλεφωνικά, ανακριβή και βλαπτικά για το κύρος και την φήμη του Συλλόγου γεγονότα. Ειδικότερα, ισχυριζόταν μεταξύ άλλων, ανακριβώς, ότι:

 1/ Ο Σύλλογος δεν προβαίνει σε γενικές συνελεύσεις, την στιγμή που γνώριζε καλά, ότι υπήρξαν αναβολές εξαιτίας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η, με υπαιτιότητά του, αναβολή της γενικής συνέλευσης για την λογοδοσία του ως «ταμία» (βλ. εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ», φύλλο 17, σελίδα 15, Αυγούστου 2011).

2/ Ο Σύλλογος είναι «σφραγίδα», ενώ μόλις απεχώρησε, μέσα σε 6 μήνες απέσπασε 5 πανελλήνιες διακρίσεις και βραβεία, εκτός των άλλων.

3/ Δεν διεξάγονται εκλογές, ενώ αυτές είχαν προκηρυχθεί, επίσημα μάλιστα, για την 21-9-2013.

Ο Σύλλογός μας, επιθυμώντας να αποφύγει τον θόρυβο και τον διασυρμό της Κρήτης στα μάτια των τρίτων, οι οποίοι ενδεχομένως να επίστευαν, ότι «οι Κρητικοί στον Ωρωπό έβγαλαν μαχαίρια», προσέφυγε στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, από την οποία εκλήθη ο κ. Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, προκειμένου να αποφευχθεί η επιδιωκόμενη, από τον κ. Παναγιωτόπουλο, διαπόμπευση του Συλλόγου μας. Στην συνάντηση αυτή, (κι ενώ είχε ήδη ο κ. Παναγιωτόπουλος ιδρύσει παρεμφερή σύλλογο με την ίδια επωνυμία και καταστατικό που αποτελεί πιστή αντιγραφή του δικού μας, αντίγραφο του οποίου είχε αφαιρέσει από τα γραφεία του Συλλόγου μας), η οποία έγινε το καλοκαίρι του 2013, απέκρυψε ο ίδιος, ως και οι λοιποί συνοδοί του, ότι είχε προβεί μεθοδικά στην ίδρυση του ως άνω οικογενειοκρατικού συλλόγου, ήδη από τις 24-2-2013, αυτοαποκαλείτο δε πρόεδρος αυτού. Επιπλέον απαίτησε, από τον Σύλλογό μας:

1/ Να του «χαριστούν» τα χρήματα που είχε εισπράξει ως ταμίας, επί τόσα χρόνια,

2/ Να αναθέσει σε δικό του δικηγόρο να «μαγειρέψει το ταμείο», όπως χαρακτηριστικά εκστόμισε και να δοθεί η εντύπωση στους τρίτους, ότι δήθεν παρέδωσε τα χρήματα και το πλέον υπερφίαλο,

3/ Να μην ξαναθέσει ποτέ υποψηφιότητα, ο νυν Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Αντώνιος Γιαννουλάκης, ο οποίος μάλιστα, έχει ήδη εκλεγεί 3 φορές και μάλιστα παμψηφεί, γεγονός που καταδεικνύει, τόσο το έργο του, όσο και το ευρύτατο της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από τον κόσμο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως προαναφέρθηκε, αντέγραψε αυτολεξεί το καταστατικό του Συλλόγου μας. Προσέθεσε μονάχα στον τίτλο του συλλόγου την λέξη «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ», ενώ στην θέση της λέξης «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», της δικής μας επωνυμίας, έβαλε την λέξη «Η ΚΡΗΤΗ», λες και η Κρήτη δεν σημαίνει Μεγαλόνησος!!! Με αυτές τις δήθεν αλλαγές και εκμεταλλευόμενος τον ελαστικό νόμο περί σωματείων, κατά τον οποίο, οποιοσδήποτε που συλλέγει 21 υπογραφές μπορεί να δημιουργήσει σύλλογο, δημιούργησε έναν δικό του, δήθεν κρητικό, με οικογενειακά και φιλικά πρόσωπα που συγκέντρωσε με δυσκολία, συμπεριλαμβάνοντας μέχρι και την κα Ρουμιάνα Ζελιάζκοβα (Νο 9)!!! Αλήθεια, ας μας λύσει ο κ. Παναγιωτόπουλος την εύλογη απορία που έχουμε σχετικά με την καταγωγή της εν λόγω κυρίας, απαντώντας μας συνάμα και ποια η σχέση αυτής με την Κρήτη. Ας μας απαντήσει επίσης, ως προς μερικά από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου του, ποια σχέση μπορεί να έχουν αυτά με τα ήθη και τα έθιμα των Κρητών…

Έτσι ακριβώς, ήτοι με τους ως άνω τρόπους (και με τον συνεχή προκλητικό προσεταιρισμό συγκεκριμένων «συμμάχων», επιβουλευομένων ανέκαθεν τον Σύλλογό μας), ίδρυσε τον ως άνω σύλλογο ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην αρχή δε τον φιλοξένησε προσωρινά φιλικός του πρόεδρος και του παρείχε στέγη στα γραφεία του συλλόγου του. Από την πλευρά μας, συγχαίρουμε τον εν λόγω πρόεδρο για την «μεγαλοψυχία» που επέδειξε στον κ. Παναγιωτόπουλο. Εν τέλει βέβαια, καθόσον εκδιώχθη από εκεί, βρήκε άλλον υποστηρικτή να τον φιλοξενήσει στα γραφεία του, τον οποίο επίσης συγχαίρουμε για την «ανυστερόβουλη γενναιοδωρία» του προς τον κ. Παναγιωτόπουλο. Καθότι, όμως, απομακρύνθηκε και από εκεί (!), για λόγους που βάσιμα υποθέτουμε, κατέληξε επιτέλους στην σημερινή του έδρα και αφοσιώθηκε πλήρως στο «ηθικότατο» έργο της «αντιγραφής» του Συλλόγου μας και της, εξ’ αυτής, πρόκλησης σύγχυσης στον κρητικό κόσμο…

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει γεμίσει τον Ωρωπό με πινακίδες και αφίσες, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση σε όλους, ότι παρακάμπτει κατ’ εξακολούθηση τους ν. 1491/1984 και 2946/2001 περί αφισοκόλλησης… Επιπλέον, αναγράφοντας στις αφίσες του τον, παραπλήσιο με του Συλλόγου μας, τίτλο του συλλόγου του, έχει προξενήσει τεράστια σύγχυση και παραπλάνηση στα μέλη μας, τις δε αυτές μεθοδεύσεις τις θεωρεί «κατόρθωμα» και επιδεικνύει περίσσια κομπορρημοσύνη. Επίσης, παρακολουθεί ανελλιπώς τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και όταν εμείς διεξάγουμε κάποια εκδήλωση στο τάδε μέρος, την ίδια στιγμή, ως δια μαγείας, εκείνος, έχοντας μας αντιγράψει στο έπακρο, διεξάγει την ίδια εκδήλωση (δηλ. σε περιεχόμενο), στο ίδιο μέρος και σε παραπλήσιο χώρο, ταβέρνα, κλπ!!! Και τούτο, έχοντας προφανή σκοπό να αλιεύει μέλη και να προκαλεί σύγχυση στα δικά μας, αποφεύγει δε μεθοδικά την παράθεση του επιθέτου του στο τέλος των ανακοινώσεών του, κάτω από τον τίτλο «Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ή «ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.», επιδιώκοντας να μην γίνεται αντιληπτό το γεγονός, ότι δεν είναι Κρητικός, αλλά αντ’ αυτού υπογράφει ως «Κώστας».. Χαρακτηριστικό παράδειγμα «αντιγραφής» του Συλλόγου μας εκ μέρους του, αποτελεί η συμπεριφορά του στις 16-2-2014, ότε εμείς, περί ώρα 13.00, διεξαγάγαμε εκδήλωση, για να τιμήσουμε τον ήρωα του Ωρωπού Νίκο Παρούση, ο οποίος θυσίασε την ζωή του για να σωθεί ο Ωρωπός, ο κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος δεν δίστασε να κάνει δήθεν κρητικό χορό με γλέντι, την ίδια ώρα και ημέρα, σε ταβέρνα στον Ωρωπό, αδιαφορώντας ακόμα και για την ίδια την μνήμη του ήρωα μας. Μάλιστα, τόση είναι η αγάπη του για την Κρήτη και τους Κρητικούς που τόλμησε να υποβάλει εναντίον μας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να ματαιώσει προγραμματισμένη, για πρώτη φορά στα χρονικά του Ωρωπού, ιστορική εκδήλωση του Συλλόγου μας, με θέμα την «αναπαράσταση» της μάχης της Κρήτης, δηλαδή της ενδοξότερης στιγμής στην Κρητική ιστορία, με προσκεκλημένα 5000 άτομα!!! Δυστυχώς, όμως γι’ αυτόν, όπως απεφάνθη το αρμόδιο Δικαστήριο, ο εν λόγω κύριος εστερείτο, εξόφθαλμα και παντελώς, εννόμου συμφέροντος, προκειμένου να διεξάγει την συγκεκριμένη δίκη. Η εν λόγω κρίση του Δικαστηρίου καταδεικνύει σαφώς την μία και μόνη πρόθεσή του, ήτοι να παρακωλύσει την διεξαγωγή της ανωτέρω εκδήλωσης, καθόσον ακόμα και ο ίδιος εγνώριζε εκ των προτέρων, το απορριπτικό αποτέλεσμα της αίτησής του. Η συμπεριφορά του αυτή καταδεικνύει, ότι ο εν λόγω κύριος «παίζει» με τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα που γαλούχησαν γενιές και γενιές Κρητών, προκειμένου να επιτύχει ακριβώς τι;;; Τον εν λόγω κύριο παραδίδουμε στην κρίση σας…

Επιπρόσθετα, παραδίδουμε τον κ. Παναγιωτόπουλο στην κρίση σας, για το γνωστό σε όλους μας γεγονός της 25ης Μαρτίου 2014, που είχε ως αποτέλεσμα, να «τρίζουν» κυριολεκτικά τα κόκκαλα του εθνάρχη Βενιζέλου, του Δασκαλογιάννη, των 1000 παλικαριών μας που κάηκαν ζωντανά στην εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων, των ηρώων μας στην Μάχη του Σκρα, των πεσόντων μας στην αντίσταση κατά των ναζί και των ανυπολόγιστων άλλων σε αριθμό Κρητικών που τίμησαν, με την ζωή τους την πατρίδα μας. Συγκεκριμένα, εισέπραξε τον έντονο χλευασμό του κόσμου, όταν παρήλασε με μαγκούρα και καλσόν κι όχι με την τιμημένη παραδοσιακή μας ενδυμασία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επέδειξε και πλήρη αδιαφορία, όταν διάβασε το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ» (αριθμός φύλλου 428, σελ. 5 και 6), με τίτλο «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ», αντί, αν είχε την στοιχειώδη ευθιξία, αυτοκριτική και αυτοσεβασμό, να εκφράσει δημοσίως συγγνώμη που προκάλεσε το κρητικό αίσθημα και να εξαφανισθεί από προσώπου γης, ως ένδειξη αναγνώρισης του (δήθεν) λάθους του… Τα αυτά ισχύουν ασφαλώς και για όλους εκείνους που τον περιβάλλουν, που τον παρακινούν, του συμπαραστέκονται, τον αποδέχονται και τον πλαισιώνουν, είτε στο Δ.Σ. του συλλόγου του, είτε εκτός αυτού, όπου, είναι πια γνωστό τοις πάσι, ότι διαδραματίζεται ανίερο παρασκήνιο εις βάρος του Συλλόγου μας. Άλλωστε, δεν τους απομένει και τίποτα άλλο να κάνουν, καθότι ήδη έχουν καταδικασθεί στην συνείδηση των Κρητών, ως υπεύθυνοι διαρκούς σπίλωσης και προσβολής των διαχρονικών αξιών της Κρήτης μας.

Τέλος, καίτοι είμεθα σε όλους γνωστοί και είναι περιττό να «αυτοσυστηθούμε», εντούτοις το πράττουμε εκ νέου, όντας αναγκασμένοι, συνεπεία των εξακολουθητικών διαστρεβλώσεων και λασπολογίας που έχουμε υποστεί από τον κ. Παναγιωτόπουλο και για τις οποίες ασφαλώς επιφυλασσόμεθα προς άσκηση νομίμων δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια, σας γνωστοποιούμε εν συντομία, ότι:

1/ Στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας συμμετέχουν 9 άτομα και 7 στο εθελοντικό σώμα. Όλες και όλοι μας καταγόμεθα από την Κρήτη, είμεθα δε καταξιωμένοι και περιφρουρημένοι πνευματικά, λόγω εγνωσμένης επιστημονικής μόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

2/ Ο Σύλλογός μας είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων (Π.Ο.Κ.Σ.), όπως επίσης και του ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», με αποδόσεις βραβείων κάθε χρόνο.

3/ Συμμετέχει με 6 συμβούλους του στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

4/ Αποτελεί ιδρυτικό μέλος στην υπό σύσταση Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων Αττικής.

5/ Ο Σύλλογός μας καταλαμβάνει τους 3 δήμους Ωρωπού, Καλάμου, Αυλώνας, ως και τις κοινότητες Μαρκοπούλου, Καπανδριτίου, Αφιδνών, Μαλακάσας, Συκαμίνου, Πολυδενδρίου, κ.λ.π.

6/ Ο Πρόεδρός μας, κ. Αντώνιος Γιαννουλάκης, εκτός των άλλων, συμμετέχει στα Δ.Σ. και είναι μέλος δεκάδων ιστορικών και αξιόλογων συλλόγων, με πολλές διακρίσεις, επαίνους, βραβεία και τιμές.

7/ Ο Σύλλογός μας, αφ ης στιγμής κατόρθωσε νομικά να απομακρύνει, από το σώμα του, τον κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο και την ομάδα συμφερόντων του, που ενεργούσαν διχαστικά, μέσα σε λίγους μήνες απέσπασε 4 πανελληνίου εμβελείας βραβεία και επαίνους, συμμετέχει δε εις αναρίθμητους Συλλόγους στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, λαμβάνοντας μέρος στις κάθε εκδηλώσεις τους, παρέχοντάς τους την τεχνογνωσία, την οργανωτική εμπειρία και την γνωστική αρωγή του, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στις ιστορικές, πολιτιστικές, λαογραφικές και θρησκευτικές πτυχές των εκδηλώσεων αυτών.

Κλείνοντας την παρούσα μας, σας τονίζουμε, ότι για άπαντα τα αναγραφόμενα, ο Σύλλογός μας διαθέτει πληθώρα επισήμων αποδεικτικών εγγράφων, τα οποία ασφαλώς τίθενται στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων να μάθουν για την ανθενωτική δράση του κ. Παναγιωτόπουλου, συνεργάζεται δε με πολλά γραφεία τεκμηρίωσης, καθότι είναι πάγια αρχή του, πηγάζουσα και από την ποιότητα του ήθους των Κρητών, να ομιλεί μόνο με αποδείξεις…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΤΟΥ,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ