Δεμένες διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου

6.6.2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν καθαρίστριες από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο γιατί παραμένουν απλήρωτες εδώ και πέντε μήνες.

Οι εργαζόμενοι έφραξαν πριν από λίγο με συρματόπλεγμα την κεντρική είσοδο του υπουργείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο. Πάνω ακριβώς από το συρματόπλεγμα έχουν κρεμάσει ποδιές της εργασίας τους όπου σε κάθε μια από αυτές υπάρχει ένα γράμμα της αλφαβήτου με κόκκινα γράμματα σχηματίζοντας όλες μαζί την φράση ” πεινάμε”.

Δίπλα ακριβώς από το συρματόπλεγμα έχουν στήσει ένα μικρό τραπεζάκι με μια κατσαρόλα που περιέχει μέσα φασολάδα θέλοντας να καταδείξουν ότι καθημερινά την βγάζουν φτωχικά με όσπρια λόγω αυτής της κατάστασης.

Οι καθαρίστριες έχουν φέρει μαζί τους τις σκούπες, τα φαράσια και τις σφουγγαρίστρες. Ορισμένες από αυτές έχουν δέσει τα χέρια τους με σχοινιά και με αυτοσχέδια  χάρτινα πλακάτ που έχουν περάσει στον λαιμό τους  αναγράφουν διαφορά μηνύματα, όπως : «Δεν έχουμε φάρμακα», «τα παιδιά μας πεινάνε», «χάσανε την αξιοπρέπεια».

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαιτειου προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας τους έδωσε πρόσφατα 90.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στο ΨΝΑ που αντιστοιχεί στην καταβολή μόνο ενός  μηνιάτικου από τα πέντε που τους οφείλονται.