Δεν ισχύει η παραίτηση του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού λέει ο υπουργός Άμυνας

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.
Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες ότι παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκος.

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού

Η υποβολή παραίτησης φέρεται να ήρθε όταν -σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού “OPEN”- ζητήθηκε η μετάθεση του υποστράτηγου σε άλλη υπηρεσία, κάτι που ο ίδιος φέρεται να μην υποδέχτηκε θετικά, κατόπιν ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου, υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, όπου φέρεται να συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο ευθυνών γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Για το ίδιο θέμα, το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».

Πηγή: ΥΠΕΘΑ, ΓΕΣ, Open TV

ertnews.gr