Δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας-Αυτοψία από δημοτικούς Συμβούλους

Σήμερα 23-8-17 μετά από τη διακοπή υδροδότησης σε μεγάλο τμήμα του Δήμου μας , επισκεφθήκαμε τις κεντρικές εγκαταστάσεις υδροδότησης στη Μαυροσουβάλα.

Εκεί υπάρχουν τρεις γεωτρήσεις του Δήμου και δίπλα οι γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ οι οποίες προμηθεύουν το δίκτυο του Δήμου με νερό .

Δυστυχώς όμως, δεν είναι αυτή η πραγματικότητα που μας έχει κατ’ επανάληψη παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή.

Σήμερα λόγω βλάβης του αντλιοστασίου της ΕΥΔΑΠ και παρά τα μεγάλα αποθέματα νερού σε δεξαμενές μας , παρουσιάστηκε διακοπή της υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου, φανερώνοντας την αχρηστία στην οποία έχει περιέλθει το δικό μας αντλιοστάσιο.

Κατά την αυτοψία μας στα αντλιοστάσια της Μαυροσουβάλας, συναντήσαμε τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ με τους επικεφαλής, διευθύντρια , προϊστάμενο, υπεύθυνο προμηθειών , τεχνικούς ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , εργάτες κλπ.

Από το Δήμο μας υπήρχε μόνο ένας υδραυλικός που παρακολουθούσε, αφού όπως μας δήλωσε, αδυνατούσε να θέσει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο του Δήμου.

Ειδικότερα, από τις τρεις γεωτρήσεις του Δήμου μας, λειτουργούσε την ώρα της αυτοψίας μόνο μία γεώτρηση (με παροχή νερού μικρότερη του 10% των αναγκών) και όπως μας δηλώθηκε, αυτή τέθηκε σε λειτουργία από τον εν λόγω υπάλληλο σήμερα το πρωί, ένεκα της βλάβης της ΕΥΔΑΠ (μέχρι σήμερα το πρωί δε λειτουργούσε καμία γεώτρηση). Μάθαμε επίσης πως δεν λειτουργεί συνεχώς καμία γεώτρηση όπως και ότι πάνω από έξι μήνες οι γεωτρήσεις του Δήμου δεν δίνουν νερό στο δημοτικό δίκτυο.

Οι υπόλοιπες δύο γεωτρήσεις δεν μπορούσαν να εκκινήσουν και ούτε γινόνταν καμία προσπάθεια εκκίνησής τους (γι’ αυτό έμεναν ανενεργές παρά τη διακοπή υδροδότησης στους κατοίκους), ώστε να τροφοδοτήσουν με νερό το Δήμο, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Η μόνιμη κατάσταση απενεργοποίησης τους φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τεχνικοί που προσπαθούσαν να επανορθώσουν πιθανή βλάβη. (Γνωρίζουν την μόνιμη απενεργοποίηση τους και έχουν συμβιβαστεί με την σχεδόν αποκλειστική προμήθεια νερού από την ΕΥΔΑΠ).

Το συμπέρασμα που βγάλαμε από την αυτοψία ήταν, ότι δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας παρά τα μεγάλα ποσά που έχουν εγκριθεί και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες κατεπείγοντος.

Οι μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του κ. Ρούσση ότι από την λειτουργία των γεωτρήσεων ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα, αποδεικνύονται περίτρανα ότι ήταν λόγια του αέρα και δικαιολογίες για τις απευθείας αναθέσεις μεγάλων ποσών και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ