Δεν μου ταιριάζει το κλίμα της Ιθάκης, στη Μύκονο ξαναγεννιέμαι

Κάθε φορά που πηγαίνει στη Μύκονο ξαναγεννιέται δηλώνει ο Μάκης Τσέλιος στο περιοδικό Λοιπόν και τη Ρενέ Σαραντινού, ενώ την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιθάκη, έχει πολλά χρόνια να την επισκεφθεί.

Κάθε καλοκαίρι κάνεις διακοπές μόνο στη Μύκονο.

Στη Μύκονο δεν έχει περάσει χρόνος που να μην έχω πάει.

Δεν έχεις βαρεθεί τόσα χρόνια το ίδιο μέρος, δεν θέλησες να αλλάξεις τόπο διακοπών;

Όχι, δεν έχω βαρεθεί. Ήρθα στη Μύκονο το 1968, μικρός, έκανα ταξίδι 10 ώρες με το καράβι και κατέβηκα στον γιαλό με μία βάρκα. Είδα ένα υπέροχο σκηνικό, κάτι που με μάγεψε, δεν το είχα ξαναδεί πουθενά. Κατάγομαι από την Ιθάκη, μια υπέροχη πατρίδα. Τότε είχε ωραία νυχτερινή ζωή και ήταν για όλους, φτωχούς και πλούσιους. Τώρα άρχισε το πράγμα να γίνεται λίγο πιο δύσκολο. Τότε δεν είχε δημιουργηθεί ο περιορισμός όπως τώρα…

Στην ιδιαίτερη πατρίδα σου, την Ιθάκη, πόσα χρόνια έχεις να πας;

Στην Ιθάκη έχω να πάω πολλά χρόνια. Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν για να αποφασίσω αν θα κρατήσω το σπίτι μου εκεί ή όχι. Τελικά κάτι με έκανε να το δώσω στα ξαδέρφια μου. Δεν μου ταιριάζει το κλίμα της Ιθάκης. Κάθε φορά που πηγαίνω στη Μύκονο ξαναγεννιέμαι. Θα επιστρέψω το Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Επαγγελματικά επεκτείνω το κομμάτι των αντρικών, θα απευθύνεται σε άντρες που δεν μπορούν να βρουν έτοιμα ρούχα, μεγέθη διαφορετικά, πολύ ψηλούς ή άντρες που έχουν κιλά.

 

 

 

Το διαβάσαμε στο zappit