Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ωρωπού: “Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια”

Τη Δευτέρα 11.05.2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε όλα τα σχολεία του Δήμου που επαναλειτούργησαν,σε ευχάριστο κλίμα,με όσα παιδιά προσήλθαν παρότι ο κίνδυνος όπως και ο φόβος για την εξάπλωση του covid-19 δεν έχει περάσει,όπως φάνηκε και από την προσέλευση των μαθητών που ήταν μειωμένη.

Διαπίστωσα, ιδίοις όμμασι,και μετά από συζήτηση που ακολούθησε με τους διευθυντές,τους καθηγητές,τους μαθητές και τις κυρίες της καθαριότητας πως το άνοιγμα των σχολείων,μας βρήκε καθόλα έτοιμους σε υλικό εξοπλισμό(μάσκες,γάντια,αντισηπτικά και είδη ευπρεπισμού). Σημαντική η διάθεση των εκπαιδευτικών,των μαθητών και του προσωπικού μας να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια,εφαρμόζοντας πλήρως τους νέους κανόνες λειτουργίας.

Με θετική σκέψη,αισιοδοξία και με πιστή εφαρμογή των νέων υγειονομικών μέτρων,ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων,αργά αλλά σταθερά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω,μέσα από την καρδιά μου, τα μέλη του Συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που είναι θετικά και παρόντα,όταν αυτό τους ζητηθεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν.

Να ευχαριστήσω θερμά τους Διευθυντές των σχολείων για την άριστη συνεργασία μας,τα παιδιά μας για την υπομονή και για την ωριμότητα που έχουν επιδείξει όλο αυτό τον καιρό -σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση- και τις κυρίες της καθαριότητας που καλέστηκαν να προσαρμοστούν και εκείνες στο νέο ωράριο εργασίας,με νέους υγειονομικούς κανόνες,όπως μας υπέδειξε το Υπουργείο.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Νικόλαο Λούπη για τη συνεργασία και για τη στήριξη του με το προσωπικό,όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Επίσης,ευχαριστώ τους κατά τόπους Αντιδημάρχους ,Εντεταλμένους Συμβούλους,καθώς και τους Τοπικούς Συμβούλους που ανέλαβαν τον καθαρισμό των αύλειων χώρων των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή τους,και όλο το προσωπικό καθαριότητας.

Τέλος,θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Ωρωπού κ.Γιώργο Γιασημάκη για την καθοριστική στήριξη του,όπως απαιτείται για την επίτευξη της ομαλής επιστροφής των παιδιών μας στα σχολεία,πάντοτε με ασφάλεια.

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή,μεριμνεί και παρακολουθεί στενά την λειτουργία της κάθε σχολικής μονάδας ξεχωριστά και 《Μένει δίπλα σας》,έτοιμη να αντιμετωπίσει όποια ανάγκη προκύψει.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ωρωπού
Παναγιώτης Κιούσης