Δεύτερη ευκαιρία δεν έχει…!

του Άγγελου Χατζηιωάννου

Τον τελευταίο καιρό ένα πράγμα απασχολεί τη σκέψη μου. Μα γιατί οι συνδημότες μου ζητούν από τη δική μας δημοτική παράταξη, τη «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», εξηγήσεις για τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και γιατί σχεδόν πάντα τις συνοδεύουν με ένα «και εσείς τι κάνετε;».

Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν είναι πάντα εύκολη. Όταν όμως ρώτησα έναν συνδημότη μου γιατί απευθύνει σε μένα  αυτή την ερώτηση, η απάντηση του με συγκίνησε. «ΓΙΑΤΙ ΕΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ». «Από εσας περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια»!

Ο πολίτης βλέποντας μια δημοτική αρχή μέσα στην απόλυτη αλαζονεία, μη μπορώντας πλέον να δεχτεί καμιά κριτική αλλά  και καμία δημοκρατική παρέμβαση, λειτουργώντας μόνο για τα προσωπικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα μιας δικής της ομάδας ανθρώπων (χειροκροτητών), έχασε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που την πίστεψαν και την εμπιστεύθηκαν.  Άλλωστε δείχνουν να χρειάζονται μόνο ανθρώπους έτοιμους να δεχτούν τα πάντα! Να δεχτούν να δοθούν όλες οι λειτουργίες του δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα (εργολάβοι) με περίεργες διαδικασίες, όπως η υπηρεσία καθαριότητας (τα σκουπίδια), όπως ο δημοτικός φωτισμός, όπως οι εκχιονισμοί, όπως απλές  εργασίες όπως το κόψιμο των δένδρων, την πυρασφάλεια το καλοκαίρι, αψηφώντας τον κίνδυνο να χάσουν άνθρωποι τη δουλεία τους και να θιγούν τα συμφέροντα του δήμου.

Βλέποντας λοιπόν σιγά σιγά πως λειτουργούν τα τρία αυτά χρόνια που περασαν, καταλαβαίνω γιατί δεν τους χρειάζεται ο διάλογος και η συνεννόηση. Καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιούν τα νομικά πρόσωπα για ψηφοθηρία, γιατί απαξίωσαν  στην πράξη τον θεσμό του «ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» και γιατί κατασπαταλούν τα χρήμα του δήμου σαν να είναι δικά τους. ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ γιατί  ο χρόνος τους τελειώνει! Δεύτερη φορά δεν έχει!

Ο χρόνος περνάει γρήγορα και η αδυναμία τους να οργανώσουν ένα μεγάλο έργο για την περιοχή, τους κάνει να προσεύχονται στην Περιφέρεια Αττικής για ένα έργο, με το οποίο να δείξουν ότι κάτι κάνουν, έστω και προεκλογικά. Έργο που θα το παρουσιάσουν σαν δικό τους! Γι’αυτό  άλλωστε ΔΕΧΤΗΚΑΝ να μετατραπεί η Μαλακάσα σε αποθετήριο ψυχών, χωρίς καν προδιαγραφές, χωρίς έλεγχο, ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ να κατασκευάσουν Χ.Υ.Τ.Υ. (πάλι σκουπίδια) στο λατομείο ΝΤΟΥΜΑΝΙ στο Πολυδένδρι χωρίς καν απόφαση Δημ. Συμβούλιου, χωρίς κανένα διάλογο, ενεργώντας εν κρυπτώ όπως άλλωστε συνηθίζουν.

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι πολιτικός, πάντα όμως ονειρευόμουν  μια πολιτική που θα στηρίζει και θα σέβεται τον δημότη, που θα ακούει τις ανάγκες του και θα προσπαθεί μαζί του. Θα ψάχνει νέες ιδέες, θα οραματίζεται ένα καλύτερο τόπο, βάζοντας πρώτα τον διάλογο και την συνεργασία. Είμαι σίγουρος, πως τρία χρόνια τώρα, η δημοτική αρχή του Θ.Ρούσση απέδειξε, πως δεν είναι αύτη η πολιτική της και δεν θα είναι ποτέ.