Δεύτερος θάνατος από κορονοϊός σε λίγες ώρες-Πέθανε 80χρονος-Συναγερμός στα Γιανιτσά

Τους 293 έχουν φτάσει πλέον οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας. Μέσα σε λίγες ώρες δυο άνθρωποι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο (χρονικά) θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι ένας 80χρονος άνδρας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (09.09.2020) είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ενός 77χρονου άνδρα, που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Ο άνδρας είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στο γηροκομείο όπου διέμενε. Είχε υποκείμενα νοσήματα και αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Συναγερμός στα Γιαννιτσά

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 46 κρουσμάτων κορονοϊού σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε εργαζόμενους του εργοστασίου και στις επαφές των κρουσμάτων.

Η λειτουργία του εργοστασίου ανεστάλη προσωρινά, ενώ έχει προγραμματιστεί απολύμανση στις εγκαταστάσεις.

«Η εταιρεία, που σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από την Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποκαλυφθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που έχει δημιουργηθεί.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης (08/09) βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στους εργαζόμενους αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των διεγνωσμένων κρουσμάτων. Παράλληλα, τα κρούσματα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στη μονάδα απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία