Δημήτρης Λιγνάδης: «Ένας από τους ανήλικους προσπάθησε να αυτοκτονήσει»-Η κατάθεση φωτιά της 40χρονης

Η πολύωρη κατάθεση μιας 40χρονης γυναίκας ήταν εκείνη που προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις με αποκορύφωμα τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη το περασμένο Σάββατο (20.02.2021). Η γυναίκα αυτή, ηθοποιός και η ίδια, αποκάλυψε πως ένα από τα ανήλικα θύματα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

Η 40χρονη σήμερα Γ. Κ. διατηρούσε, όπως είπε, ερωτικές αλλά και φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη από το 2000 έως το 2016. Ήταν εκείνη που μίλησε στον εισαγγελέα για τα ανήλικα αγόρια που επισκέπτονταν συχνά το σπίτι του γνωστού ηθοποιού σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο.

Ένα μέρος απ’ όσα είπε η γυναίκα στον εισαγγελέα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δημοσιεύει το dikastikoreportaz.gr.

Στην πολύωρη κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, η 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, αποκάλυψε ότι ένα από τα θύματα, ηλικίας 16 με 17 ετών, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, παίρνοντας χάπια.

Η γυναίκα προτάθηκε ως μάρτυρας και κλήθηκε να καταθέσει από τον Βασίλη Κ., τον άνθρωπο που πρώτος κατέθεσε μήνυση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη, η μάρτυρας, γνωρίστηκε το 2000 στην Πάτρα. Εκείνη ήταν μόλις 20 ετών και φοιτούσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών. Αποφάσισε, τότε να πάει να δει μια παράσταση, “τον Εδουάρδο Β΄” όπου έπαιζε ο ηθοποιός. «Στο διάλειμμα οι συμφοιτήτριές μου πήγαν στο καμαρίνι να ζητήσουν αυτόγραφο από τον Κ. Μαρκουλάκη και εγώ πήγα προς την τουαλέτα. Τότε με είδε ο Δημήτρης Λιγνάδης και μου λέει: “έλα εδώ εσύ, πως σε λένε”. Του απάντησα και τότε αυτός μου είπε ότι “δεν έχει δει πιο ωραία κοπέλα, ότι με το που με είδε έπεσε ξερός” και διάφορα μεγάλα λόγια…Παράλληλα μου είπε να τον συναντήσω το βράδυ σε ένα κλαμπ που θα πήγαινε με τους άλλους ηθοποιούς της παράστασης και μου έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου να τον καλέσω».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ πήγε να συναντήσει τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, μαζί με φίλες της. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατέθεσε, της είπε να παρατήσει τις σπουδές της και να πάει να ζήσει μαζί του για να τη βοηθήσει να γίνει ηθοποιός ενώ έλεγε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της!

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2000, η Γ. Κ. βρέθηκε στην Αθήνα για τα γενέθλια της αδερφής της και τηλεφώνησε στον Λιγνάδη. Εκείνος φέρεται να της ζήτησε να βρεθούν στο Πεδίον του Άρεως. «Βρεθήκαμε την επόμενη ημέρα και πήγαμε με τη μηχανή του απευθείας στο σπίτι του στην οδό Επτανήσου 12 στην Αθήνα. Εκεί είχε ετοιμάσει μια πολύ ερωτική ατμόσφαιρα με κεριά, μουσικές και άρχισε να μου μιλάει με πολύ ερωτικά λόγια και προσπαθούσε να με πείσει να παρατήσω τις σπουδές μου να γίνω ηθοποιός. Εγώ ένοιωσα πολύ άβολα γιατί ήδη είχα μια σχέση και του είπα ότι νιώθω άβολα και θέλω να φύγω. Όπως έφευγα προσπάθησε να με φιλήσει και όπως τον απέφυγα με φίλησε στον λαιμό…».

Τρία χρόνια αργότερα η Γ. Κ. αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στην επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για να γίνει ηθοποιός. Εκεί συνάντησε και πάλι τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος ήταν εξεταστής. «Βλέποντάς τον να βγαίνει από το θέατρο τον χαιρέτησα και εκείνος με θυμήθηκε και μπροστά σε όλους του υποψήφιους άρχισε να είναι πολύ εκδηλωτικός και να μου λέει: “γιατί χάθηκες, ήσουν η γυναίκα της ζωής μου, ήρθες εδώ για εμένα”. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ερωτεύομαι πάρα πολύ…», κατέθεσε.

Στη συνέχεια η μάρτυρας επισημαίνει ότι ξεκίνησε να έχει τηλεφωνική επαφή με τον Λιγνάδη, ενώ τον Μάρτιο του 2004 είχαν και την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Εκείνος, όμως, στη συνέχεια έγινε ψυχρός, απότομος και ξεκίνησε να απομακρύνεται. Έκαναν, όπως καταθέτει, τρεις μήνες να ξαναμιλήσουν, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι συνέχισαν να έχουν ερωτική σχέση με τη συναίνεσή της.

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών που συναντούσε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του, η 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα. Ένα από αυτά τα παιδιά, ηλικίας 16-17 ετών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».

Όπως κατέθεσε το ίδιο παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης τον 15αύγουστο του 2004 στην Πάρο, όταν και την επισκέφθηκε. «Την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένιωσα αποτροπιασμό…».

Η επόμενη φορά που η μάρτυρας συναντήθηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν στις αρχές του 2017, στο σπίτι του στο Μεταξουργείο. Όταν μπήκε είδε εκεί ένα ανήλικο αγόρι, κανονικά ντυμένο. Όπως καταθέτει, τότε την πήρε αμέσως μέσα ο Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε και της ζήτησε να κάνουν έρωτα αλλά «για να ολοκληρώσει έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός που ήταν έξω στο σαλόνι. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι η επόμενη επικοινωνία που είχε με τον σκηνοθέτη ήταν το 2016, όταν της τηλεφώνησε και της είπε ότι είναι ευτυχισμένος καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο της έδωσε στο τηλέφωνο! «Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη τον ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε “ποιο είναι το πρόβλημά σου;”. Τότε του είπα ότι “είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου”».

Η Γ.Κ. κατέθεσε ότι για περίπου ένα χρόνο, μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ο Δημήτρης Λιγνάδης την απειλούσε να μη μιλήσει γιατί θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα βλάψει την οικογένειά της και δεν θα βρει ποτέ δουλειά.

newsit.gr