Δημοκρατική Ευθύνη: «Για να ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε ιστορική τροχιά»

Ένα «δικό μας παιδί», του Ωρωπού, μετέχει  στην ηγετική ομάδα του νέου κόμματος «Δημοκρατική Ευθύνη» που πραγματοποίησε το ιδρυτικό συνέδριό του και εξέλεξε τα όργανά του την 1η Απριλίου, με σύνθημα «εάλω το ψέμα». Πρόκειται για τον Διδάκτορα διεθνών σχέσεων Αθανάσιο Γραμμένο, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει και το νευραλγικό  πόστο του Εκπροσώπου Τύπου.

Η Δημοκρατική Ευθύνη είναι ένας νέος πολιτικός οργανισμός, ο οποίος αποτελείται από νέα άτομα, καταξιωμένα στην κοινωνία  και στόχο έχουν να αποτελέσουν τη νέα δύναμη που θα καλύψει τον ιστορικό χώρο του κέντρου.

Με κεντρικό  σύνθημα της,  η Δημοκρατική Ευθύνη, «Για να  ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε ιστορική τροχιά», κυρίως, νέοι άνθρωποι από όλη τη χώρα ενώνουν τους  προβληματισμούς, τις αγωνίες τους για την πορεία της χώρας, αλλά και τις δυνάμεις τους   για ένα νέο ξεκίνημα που θα βγάλει ην πατρίδα μας από τα σημερινά αδιέξοδα.

Μέντορας της όλης προσπάθειας ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Αλ. Παπαδόπουλος. Γνήσιος εκφραστής του κεντρώου χώρου, με τη φράση  «εάλω το ψέμα» έδωσε το σύνθημα για το νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα μιας πολιτικής κίνησης που δεν αντιγράφει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, δεν έχει στις τάξεις της επώνυμους της πολιτικής και δεν στοχεύει να μοιάσει στο πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή οικονομική χρεοκοπία και την κοινωνική παρακμή.

Συγκλόνισε με την ομιλία του, καθώς παρουσίασε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η χώρα σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας λόγο για μια οικονομική χρεοκοπία, την οποία τα πολιτικά κόμματα αρνούνται να φανερώσουν στους πολίτες, αλλά και για μια κοινωνική παρακμή που αφήνει πεδίο δράσης στους μέτριους.

Ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική στα πολιτικά κόμματα αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τη σημερινή τραγική εικόνα της χώρας. Επεσήμανε όμως ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα δε βρίσκεται σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, αλλά στα νέα παιδιά, στη νέα γενιά που με τη δύναμη της μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα.

Ο Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος μιλώντας στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης τόνισε ότι «Πολλοί Έλληνες έχουν εγκαταλείψει την αγάπη για τον μόχθο και τη δημιουργία. Δυστυχώς είναι αυτή η ομάδα ανθρώπων που ανήλθαν σε θέσεις κλειδιά επιβάλλοντας στην κοινωνία μας τη μάστιγα της μετριοκρατίας. Είναι αυτοί οι άνθρωποι στους οποίους η αριστεία φαίνεται “ρετσινιά” και η άμιλλα “αναλγησία”.

Είναι αυτή η καθιστική νοοτροπία της ιδεολογικής εμμονής που μας μετάλλαξε σε απλούς μεταπράτες ιδεών και καταναλωτές αγαθών που αποτελούν την αιχμή της εξέλιξης άλλων λαών, τους οποίους όμως εμείς παρακολουθούμε “δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα” από το παρασκήνιο της ιστορίας. Πολλοί λένε ότι είμαστε μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Απαντούμε: πρώτον, αν δεν ακολουθήσουμε και αν δεν καινοτομήσουμε θα εξαφανιστούμε.

Δεύτερον, αυτοί δεν μπορούν να ακολουθήσουν, όχι εμείς. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε.

Επιτέλους, σήμερα, Πρωταπριλιά 2017 τα ψέματα τελειώνουν!»

Και πρόσθεσε «Δεν φταίει ούτε η παγκοσμιοποίηση ούτε οι ξένοι! Όπως συνήθιζε να λέει ο Καστοριάδης, κάθε λαός είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, επομένως φταίμε εμείς και μόνο εμείς επειδή συμβιβάσαμε τις αξίες μας, υποχωρήσαμε και βολευτήκαμε».

Έτσι φτάσαμε στην πιο έντονη κοινωνική και οικονομική κρίση που έζησε ποτέ το ελληνικό κράτος. Τώρα η κοινωνία είναι απογοητευμένη και διχασμένη.

Τώρα ζούμε τον νέο εθνικό διχασμό και με μία ιστορική έννοια τη μετάλλαξη του Εμφυλίου με μνημονιακούς όρους. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό είμαστε εμείς!»

Ο Δρ. Αθ. Γραμμένος κατέληξε λέγοντας ότι «Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός πολιτικού κόμματος -ενός νέου κόμματος- πρέπει να είναι η σύνταξη του εθνικού αφηγήματος που θα διαπεράσει κάθετα τα κοινωνικά στρώματα, θα αφυπνίσει τον λαό και θα τον κινητοποιήσει να διοχετεύσει σωστά τα κοινωνικά φορτία δημιουργικότητας και καινοτομίας έτσι ώστε η παραγωγικη μηχανή να ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς».

Διαβάστε: ΟΜΙΛΙΑ-ΑΛΕΚΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.pdf

Διαβάστε: ΟΜΙΛΙΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ.pdf