Δημοσιογράφος «Στο Κόκκινο» παραλίγο να απολυθεί, γιατί έκανε ανάρτηση στο Facebook για τον Κασσελάκη και τον σκύλο του

Παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά της η πετυχημένη παραγωγός

Η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη θεωρητικά απολαμβάνει της αποδοχής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όχι απλώς επειδή δουλεύει «Στο Κόκκινο 105,5», έναν αμιγώς κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό (αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι), αλλά επειδή στη δική της εκπομπή παρενέβη την τελευταία φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης. Βρέθηκε στο στούντιο, συνομίλησε μαζί της («μίλα μου στον ενικό, γνωριζόμαστε» όπως της είπε κάποια στιγμή) και απάντησε στις ερωτήσεις των ακροατών.

Ωστόσο, μια ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Λουπάκη αναφορικά με το περιστατικό κακοποίησης του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα, την οδήγησε ένα βήμα πριν την απόλυση από τον σταθμό.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook η κα Λουπάκη: «Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου (σ.σ. Γρηγορόπουλου) αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Όλιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του, την πασίγνωστη πια Φάρλυ». Το post συνοδευόταν με παλαιότερες φωτογραφίες του κ. Κασσελάκη με το χαριτωμένο κατοικίδιό του, με τη δημοσιογράφο να θεωρεί εσφαλμένα ότι είχαν τραβηχτεί την προηγούμενη ημέρα και ότι με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων. Αυτό ήταν για κάποιους ένα λάθος μείζονος σημασίας, που θα έπρεπε να την οδηγήσει ακόμη και στην απόλυση από την εργασία της, παρά την πείρα τόσων χρόνων πίσω από τα μικρόφωνα και την επιτυχημένη καριέρα που έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόλυσή της αποσοβήθηκε με προσωπική παρέμβαση του διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Καπνισάκη, ενώ η δημοσιογράφος έδωσε ακολούθως σχετικές εξηγήσεις επίσης μέσω Facebook. Όπως έγραψε: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ, που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση».

Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό εντείνει την αγωνία των εργαζόμενων στην Κουμουνδούρου και στα κομματικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι από ‘δω και πέρα με το εργασιακό τους καθεστώς.

newsbeast.gr