Δημοσιοποίηση στοιχείων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Αττικής σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών τριών ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος τριών ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εξαρθρώθηκε την 6-6-2023 από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, (σχετικό από 8-6-2023 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους:

Α) ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Παύλο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 31-12-1967 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Β) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ  Παναγιώτη – Στυλιανό του Παναγιώτη και της Βαρβάρας, γεννηθέντα την 02/08/2002 στην Αθήνα και

Γ) ΣΤΡΑΤΗ Δημήτριο του Νικολάου και της Σβετλάνα, γεννηθέντα την 07/09/2003 στην Νέα Ιωνία.

Σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από περισσότερα από δύο άτομα που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και η συνολική αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, κατ΄ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις,  στην αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης και στην περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης που έχουν τελεστεί από τους ως άνω κατηγορουμένους και έχουν γίνει αντιληπτοί από τους κατά περίπτωση παθόντες ή αυτόπτες μάρτυρες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-39340, 22950-62799 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.