Δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

31.10.2015

Δημοσκόπηση για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε η «Opinion poll», σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο της επικράτειας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα που ανήλθε σε 1412 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που κατοικούν στη χώρα, έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε αυτήν και έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μια  φορά Νέα Δημοκρατία, ενώ η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων την περίοδο 23-29 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρώτη ερώτηση για το ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με 64,9%, ενώ ακολουθούν, ο κ. Τζιτζικώστας με 12,5, ο κ. Μητσοτάκης με 11,1%, ο κ. Γεωργιάδης με 3,4% ενώ «κανένας» και «Δγ/Δα», συγκεντρώνουν 5,1% και 3,1% αντίστοιχα.