ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ: Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με το μέλλον κανενός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.06.2018

Με έκπληξη γίναμε κοινωνοί ενός κατευθυνόμενου Δελτίου Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ωρωπού, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δήμο μας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι ουδέποτε προέβη σε κινήσεις “ελαφρά τη καρδία”. Ανέκαθεν μοναδικό κίνητρο για τη λήψη αποφάσεων ήταν και είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των υπηρεσιών, η διατήρηση κάθε θέσης εργασίας ακόμα και των συμβασιούχων υπαλλήλων, όταν άλλοι Δήμοι τους απέλυαν, και η επιλογή των οικονομικότερων και πλέον συμφερουσών λύσεων για το ταμείο του Δήμου.

Η διενέργεια ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού για την προκήρυξη αναδόχου, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού είναι μια εντελώς διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία διέπεται από αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες έχουν τεθεί από τη Δημοτική Αρχή. Είναι μια καινοτόμα πρακτική, που πολλοί Δήμοι έχουν υιοθετήσει προκειμένου να παρέχουν σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις και ασφαλείς υπηρεσίες στους Δημότες τους.

Έχει έρθει πλέον η ώρα, οι Κασσάνδρες, ως άλλοι μάντεις κακών, να σταματήσουν να θεωρούν ότι επηρεάζουν την κοινή γνώμη, γιατί πραγματικά εκείνοι υποβιβάζουν τη νοημοσύνη όλων μας.

Η λύση, η οποία τελικά επιλέχθηκε από τη Δημοτική Αρχή για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού είναι η πιο κερδοφόρα και αποτελεσματική, καθώς εξασφαλίζει στον Δήμο Ωρωπού κέρδη και ποιότητα από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας του με τον ιδιωτικό φορέα, ο οποίος τελικά θα επιλεχθεί. Καμία υποθήκευση, καμία προσβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του Δήμου. Και αυτό οι εργαζόμενοί μας το γνωρίζουν καλύτερα από όλους. Το βίωσαν και με την ανάθεση της αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Μια σύμβαση, η οποία τρέχει εδώ και μήνες και κατά την οποία, κανένας εργαζόμενος δεν κινδύνευσε, ενώ ακόμη και οι συμβασιούχοι επαναπροσλήφθηκαν, με τη συμβολή των μαρτυρικών καταθέσεων αιρετών στα αρμόδια δικαστήρια.

Ο Δήμος μας είναι ένας τεράστιος Δήμος, με μεγάλες απαιτήσεις και ελλιπές προσωπικό. Στόχος μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες είναι, αφενός να παρέχουμε έργο και να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας, και αφετέρου να συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους απερίσπαστα και αποτελεσματικά, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα.

Οι πολιτικάντηδες όμως δεν χωρούν στη δική μας λογική.  Είναι επικίνδυνοι για το κοινό καλό.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας και θα κριθούμε, όταν έρθει η ώρα από τον λαό του Ωρωπού.

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού