ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ: Προϋπολογισμός 2018-Εισήγηση Δημάρχου Θωμά Ρούσση

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο Προϋπολογισμός 2018 του Δήμου Ωρωπού, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης τόνισε ότι: «Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ρεαλιστικό, ο οποίος αποτυπώνει, πλήρως, το έργο που παράγει η Δημοτική Αρχή».

Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, έχει ήδη εισπράξει η Δημοτική Αρχή από την Νέα Οδό.

Επίσης τόνισε ότι ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών και στην κατασκευή νέων έργων, σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ακόμη, άλλα 13 έργα έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής τα οποία προϋπολογίζονται στο πόσο των 18,5 εκατ. ευρώ για:

– Την κατασκευή Αντιπλημμυρικών (αντιπλημμυρικής προστασίας Ασωπού ποταμού, Μιμόζας και Γαζίας στο Βαρικό Ενότητα Ωρωπίων)
– Την κατάθεση μελέτης αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ για την ενότητα Ωρωπίων, Μαρκοπούλου, Συκαμίνου, Αυλώνα
– Την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης όμβριων Ενότητας Καπανδριτίου,
– Την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Χαλκουτσίου και Συκαμίνου
– Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων (βρεφονηπιακός σταθμός Ωρωπίων)
– Έργα διευκόλυνσης των πολιτών όπως, οδοποιίας, πεζόδρομων (Παραλιακός πεζόδρομος Νέων Παλατίων-παραλίας Μαρκοπούλου)
– Την ένταξη σχεδίων (ΣΧΟΑΠ Αφιδνών, ΓΠΣ κοιλάδας Ωρωπίων, ΓΠΣ Πολυδενδρίου)
– Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης στον Κάλαμο (περιοχή Χιλιοπόταμος)
– Την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (περιοχή Ποσειδωνίας Καλάμου) αλλά και στον πρώην Δήμο Ωρωπίων, δίκτυο αγωγών ομβρίων (Άγιος Κωνσταντίνος) μαζί με αντίστοιχα έργα οδοποιίας την ίδια περιοχή,
– Για την χρηματοδότηση επιδημιολογικής μελέτης για το παρατηρητήριο Ασωπού ποταμού.
– Και για πολλές άλλες παρεμβάσεις με μικρότερα έργα, ανά Δημοτική Ενότητα.

Τα έργα αυτά είναι συνολικού Προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στον Περιφερειακό Προϋπολογισμό και μαζί με τα 4,5 εκατ. ευρώ από την ανταποδοτικότητα των δημοτών μας, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά θα δώσουν δυναμική αναπτυξιακή ώθηση στο Δήμο Ωρωπού.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου:

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού