Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού: Απόφαση υπέρ των παρατασιούχων και ενάντια στην επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να τους απολύσει

Η δημοτική αρχή του κ. Γιασημάκη καταψήφισε στο Δ.Σ. την Τρίτη 15/10/2019 την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να παραμείνουν συμβασιούχοι-παρατασιούχοι στην εργασία τους, λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει…

Τα χρήματα για να πληρώνουν τον εργολάβο στην καθαριότητα που τα βρίσκουν;

Επανέλαβε μονότονα ο κ. Γιασημάκης ότι παρέλαβε άδεια ταμεία… Όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι το 70% των δημοτικών εσόδων (περίπου 25.000.000 €), προέρχονται από δημοτικούς φόρους και τέλη (π.χ. ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός κ.α.) που πληρώνουν οι δημότες. Γνωρίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας πληρώνονται από αυτά τα έσοδα και όχι από την κρατική χρηματοδότηση.

Οι δημότες σταμάτησαν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους; Ποιόν κοροϊδεύουν;

Εμπαίζουν τους συμβασιούχους – παρατασιούχους λέγοντας ότι δεν θα έχουν χρήματα για να καλύψουν την μισθοδοσία τους καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 2.000.000 € που δίνει ο δήμος τον χρόνο στον εργολάβο, η σύμβαση του οποίου λήγει σε τρείς μήνες.

Αξίζει να θυμηθούν τα ψέματα που τους έλεγαν προεκλογικά για να κλέψουν την ψήφο τους: Ότι θα κρατήσουν αυτούς και θα διώξουν τον εργολάβο τον οποίο προσέλαβε η προηγούμενη διοίκηση του κ. Ρούσση.

Όμως, ενάντια στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής η οποία με 16 αρνητικές ψήφους τάχτηκε ενάντια στους συμβασιούχους – παρατασιούχους και στο δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπερψηφίστηκε από 24 δημοτικούς συμβούλους.

Με αυτή την απόφαση η δημοτική αρχή δεσμεύεται να στηρίξει την αγωγή των παρατασιούχων και δίνεται εντολή στην νομική υπηρεσία να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους.

Σε αυτό έχουν δίπλα τους την Λαϊκή Συσπείρωση.

Οκτώβριος 2019,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com